Zavřít reklamu

Stejně jako skoro každý víkend vám i nyní nabídneme tipy na večerní posezení u Netflixu. Jednička mezi videostreamovacímu službami poctivě zařazuje i české filmy. My se dnes zaměříme na několik povedených českých komedií.

Po čem muži touží

Jiří Langmajer, šéfredaktor časopisu Playboy, je štramák, na kterého ženy letí. Jednoho dne ovšem dostane padáka a je jednou ženou nahrazen. Po vyhazovu si stěžuje a jedné noci si přeje stát se ženou, jelikož to prý mají v životě jednodušší. A stane se.

Přes prsty

Tento film je jakousi adaptací příběhu plážových volejbalistek Kiki a Maki, které se na konec rozkmotřily a ukončily herní partnerství. Scénáře a režie se ujal Petr Kolečko, který pracoval například na seriálech Okresním přebor, Lajna a Most! Skvělé hlášky vás rozhodně rozesmějí.

Vratné lahve

Výborný film, v němž vidíme v hlavní roli Zdeňka Svěráka a Danielu Kolářovou. Hlavní hrdina je starší pán, který odejde ze školy coby učitel. Jako stařec se ale necítí a fantazie mu také pracuje na plné obrátky.

Život je život

Dobrá komedie s Ondřejem Vetchým, v němž hraje policistu, který se snaží zjistit, s kým jeho šestnáctiletá dcera čeká dítě. Hlavní hrdina je tak trochu snílek a skutečnost se mu promítá s představami, že je tajný agent.

Bezva ženská na krku

Hlavní hrdinku požádá manžel o rozvod kvůli mladší ženě. Rozhodne se tedy odjet na venkov, kde má učit ve škole. Bohužel kvůli nenadálé situaci musí bydlet v jednom domě s buranem a hrobníkem Ondřejem Vetchým. Povedená oddychová komedie, kde vás bude bavit právě velice sympatický Ondřej Vetchý.

Na samotě u lesa

Výčet zakončíme filmovou klasikou. Rodina odjíždí na venkov, kde si vyhlédne hezkou chaloupku. S dědou Komárkem, vlastníkem chaloupky, se domluví, že ji od něj koupí. Prozatím si ale pronajmou jednu místnost. Jak to ale vypadá, děda se k odstěhování moc nemá. Skvělá komedie, v níž září Josef Kemr.

Čtěte dále

Více z rubriky Seriály

Dnes nejčtenější

.