Zavřít reklamu

Jelikož se epidemiologická situace nelepší, nově máme zakázáno vycestovat bez pádných důvodů mimo svůj okres. Situace se „buď zlepší, zůstane stejná, a nebo se zhorší“, což by nás asi nenapadlo. Nicméně vy si můžete svůj víkend u Netflixu rozhodně zlepšit. To se vám může povést díky oceňovaným netflixovým filmům/seriálům. Možná vám neuniklo, že jedničce mezi videostreamovacími službami se dařilo na poli nedávno udělovaných Zlatých glóbů. Dnes se tedy na tyto počiny podíváme. Opět platí, že pokud nemáte Netflix, služba nabízí pro nové uživatele prvních 30 dní zdarma na vyzkoušení. Pokud vám tedy služba nesedne, není problém ji po několika týdnech zrušit.

Ma Rainey – matka blues

Jedná se hudební drama popisující dění okolo kapely Ma Rainey v roce 1927. Máte-li rádi jazz, snímek si užijete. Ocenění dostal Chadwick Boseman za nejlepšího herce. Smutnou zprávou je, že v srpnu minulého roku zemřel.

Jako v bavlnce

Žena se tváří jako láskyplná pečovatelka o staré lidi. Jejím cílem je ovšem zavřít je do domova důchodců a spravovat jejich majetek. Jednou se avšak „zaplete“ se starší paní, což byla, jak záhy zjistí, obrovská chyba. Ocenění získala Rosemund Pike v kategorii hlavní herečky.

Chicagský tribunál

Jeden z nejlepších filmů, který se na Netflixu v poslední době objevil. Jde o rekonstrukci známého soudního procesu, jenž reagoval na protesty v roce 1968. Zde šlo právo stranou. Film dostal Zlatý glóbus za scénář.

Koruna

Asi nemá smysl někomu tento seriál představovat. Jde zkrátka a dobře o popis dění v britské královské rodině. Nutno říct, že seriál se velmi líbil, jelikož získal hned čtyři ceny. Jeden glóbus také za nejlepší televizní seriál.

Dámský gambit

Mladá dívka v sirotčinci zjistí, že má šachový talent. Po adopci se rozhodne dobýt šachový svět. Byť šachy pro někoho zrovna záživné být nemusí, seriál vás opravdu vtáhne a nepustí, o čemž svědčí i nebývalý humbuk, který okolo seriálu několik týdnů panoval. Dámský gambit získal sošku za nejlepší minisérii nebo TV film. Dále byla oceněna také Anya Taylor Joy coby  nejlepší herečka v minisérii.

Čtěte dále

Více z rubriky Seriály

Dnes nejčtenější

.