Zavřít reklamu

Jako každý týden vám i nyní přinášíme tipy na víkendové lenošení u Netflixu. Nabídka této videostreamovací služby je skutečně nesmírně košatá. Už jsme vám ukázali na Netflixu ty nejlepší dokumenty, oscarové filmy, akční filmy, komediefilmy, seriály (prvnídruhý díl i třetí díl) nebo horory. Tím ale rozhodně nekončíme. Ač by to málokdo tušil, na této videostreamovací službě najdete i skvělé české filmy, na které se podíváme v dnešním článku. Pokud ještě Netflix nemáte, nevadí. Služba umožňuje novým zákazníkům prvních 30 dní zdarma, což je dostatečně dlouhá doba na vyzkoušení. Pokud se vám Netflix nezalíbí, není problém ho za pár týdnů zrušit.

Probudím se včera

Skvělá komedie vyprávějící o učiteli, který se rozhodne vrátit do června roku 1989, aby získal lásku ze střední školy. Jak ale záhy zjistí, nebude to jen tak. V hlavních rolích zde vidíme Jirku Mádla a krásnou Evu Josefíkovou.

Bajkeři

Parta mladých kluků se vydá na letní výjezd na kole. Prima letní komedie, která je bohatá i na vtipné dialogy. Scénář napsal Petr Kolečko, který se podílel na seriálech jako Lajna, Most! či Okresní přebor.

Obecná škola

Velmi dobře známý film z chlapecké třídy, do které dorazí učit svérázný učitel Igor Hnízdo. Obecná škola platí za jeden z nejlepších českých filmů, který si dokonce vysloužil nominaci na Oscara.

Tmavomodrý svět

Skvělé válečné drama, které bylo natočeno Janem Svěrákem a získalo čtyři České lvy. Příběh vypráví o pilotech u Britského královského letectva. V tomto české velkofilmu můžeme vidět Ondřeje Vetchého, Kryštofa Hádka, Oldřicha Kaisera, Davida Novotného nebo Lindu Rybovou.

Vratné láhve

Film, který mapuje muže v důchodu, který přemýšlí o životě a o stáří. Moc pěkný počin, pod který se opět podepsali Svěráci. Vratné lahve obdržely tři České lvy.

Špunti na vodě

Prima letní komedie o otcích, kteří vezmou děti na vodu. Pokud pohlédneme na komedie v posledních letech, je to bída. Tato se ale řadí k těm lepším. V hlavních rolích zde vidíme Hynka Čermáka, Jiřího Langmajera a Pavla Lišku.

Milada

Film mapuje období mezi lety 1937 až 1950. Životopisné drama o životě Milady Horákové, která byla poslána na smrt odporným komunistickým režimem.

Pelíšky

O Pelíškách se často hovoří jako o nejlepší české komedii, jejíž děj není třeba blíže představovat. O popularitě vypovídá také fakt, že každoročně o Vánocích je to jeden z nejsledovanějších pořadů.

Samotáři

Komediální drama, které vypráví o sedmi mladých lidech prožívající v průběhu několika dní události ovlivňující jejich budoucí životy. Ve filmu exceluje především Jiří Macháček, který za svůj výkon obdržel Českého lva.

Dědictví aneb Kurvahošigutntág

Všemi velmi dobře známá komedie, ve které vesnický křupan Bolek Polívka získá neskutečné dědictví, které si začne všemi doušky užívat.

Čtěte dále

Více z rubriky Seriály

Dnes nejčtenější

.