Zavřít reklamu

Jednička mezi videostreamovacími službami má ve své nabídce celou řadu českých filmů. Mezi nimi i několik stále ještě novinek. Pojďme se tedy podívat na ty nejzajímavější, na které můžete na Netflixu narazit.

Tmavomodrý svět

Skvělé válečné drama, které bylo natočeno Janem Svěrákem a získalo čtyři České lvy. Příběh vypráví o pilotech u Britského královského letectva. V tomto české velkofilmu můžeme vidět Ondřeje Vetchého, Kryštofa Hádka, Oldřicha Kaisera, Davida Novotného nebo Lindu Rybovou.

Vratné láhve

Film, který mapuje muže v důchodu, který přemýšlí o životě a o stáří. Moc pěkný počin, pod který se opět podepsali Svěráci. Vratné lahve obdržely tři České lvy.

Vyšehrad: Fylm

Komedie rozvíjející příběh velmi populárního seriálu, jenž dorazil na někdejší videostreamovací službu OBBOD. Komedie ukazuje, jakým směrem se nadále bude ubírat kdysi velký fotbalový talent Julius Lavický.

Lidice

Film o hrůzné tragédii, která se stala v moderní historii českých dějin, a sice o vypálení Lidic.

Přes prsty

Poměrně povedená komedie. Tento film je jakousi adaptací příběhu plážových volejbalistek Kiki a Maki, které se na konec rozkmotřily a ukončily herní partnerství. Scénáře a režie se ujal Petr Kolečko, který pracoval například na seriálech Okresním přebor, Lajna a Most! Skvělé hlášky vás rozhodně rozesmějí.

Promlčeno

Hlavní hrdina se po téměř dvaceti letech nečekaně vrací do svého rodného města, aby zde nalezl jistou mladou ženu a jednou provždy se vyrovnal se svou minulostí. V pátrání po neznámé ženě mu pomáhá rozhlasová moderátorka, která jeho příběh dostane do své živě vysílané noční show. V hlavní roli uvidíte Karla Rodena.

Bratři

Netflix také nedávno přidal (stále ještě můžeme říct) českou filmovou novinku vyprávějící o bratrech Mašínech. Jde o poměrně kontroverzní příběh, na nějž mají Češi různé názory.

Teorie tygra

Komedie, v níž se veterinář hraný skvělým Jiřím Bartoškou zamýšlí nad stářím a životem. Když mu zemře tchán, uvědomí si, že žije podobně jako on. Nabyde tedy dojmu, že ho čeká stejný osud, jelikož jeho manželka se nápadně podobá tchýni (jak už to bývá). Zábava zaručena.

Příběh kmotra

Film natočený na motivy knižní trilogie Jaroslava Kmenty, který ilustruje příběh zřejmě nejznámějšího českého mafiána Františka Mrázka.

Poslední aristokratka

Frank (Hynek Čermák) je rodilý Newyorčan, který po svých šlechtických předcích zdědí zámek Kostka. S dcerou Marií (Yvona Stolařová) a manželkou Vivien (Tatiana Vilhelmová) se vrací do Čech, kde jim s navrácením majetku má pomáhat právní zástupce Benda (Vojtěch Kotek). Rodina ale velmi záhy zjišťuje, že Čechy nejsou Amerika a zámek zdaleka nevypadá tak, jako na fotkách.

Témata: , , , , , , , , ,

Čtěte dále

Více z rubriky Seriály

Dnes nejčtenější

.