Zavřít reklamu

Jelikož si tento víkend připomínáme výročí mise Apolla 11, podíváme se v tomto příspěvku na pořady na Netflixu související s vesmírem. Ohledné tohoto tématu najdete na Netflixu celou řadu sci-fi seriálů, filmů i povedených dokumentů. Pojďme na se na ně nyní společně podívat.

Challenger: Poslední let

Někteří z vás možná znají příběh z počátku roku 1986, kdy několik desítek sekund po startu vybouchl raketoplán Challenger, což tehdy otřáslo světem. Čtyřdílný dokument poukazuje na pozadí letu a osvětluje pochybení a zbrklost NASA.

Kyslík

Žena se probouzí jednoho dne v kryogenní komoře, ze které není cesty ven. Průšvih pak je, že ji dochází kyslík a ona musí jednat rychle. K dispozici má v podstatě jen hlasového asistenta jménem Milo. Skvělé sci-fi se zajímavým závěrem. Velmi povedené sci-fi.

Utajený pasažér

Technik se omylem dostane na raketoplán letící na Mars náhodou poškodí přívody kyslíku. Jelikož kyslíku je málo pro celou posádku, je třeba někoho obětovat. A zápletka je rázem na světě.

Půlnoční nebe

Sci-fi, které zrežíroval George Clooney, který zároveň ztvárnil hlavní roli. Vědec pobývající v Arktidě spěchá upozornit na nebezpečí astronauty, kteří se vrací z vesmírné mise. Zde jde o nominaci na Oscara za vizuální efekty.

Odpočítávání: Vesmírná mise Inspiration4

Pětidílný miniseriál vyprávějící o civilní misi Inspiration4. Divák celý průběh v podobě výcviku, startu a přistání uvidí pěkně zblízka.

Čtěte dále

Více z rubriky Seriály

Dnes nejčtenější

.