Zavřít reklamu

Rok utekl jako voda a další fotbalová sezóna pomalu vrcholí. Pro spousty klubů je tak následujících několik zápasů klíčově důležitých. A to jak v boji o titul, tak v boji o příčky zaručující evropské poháry. Pokud v poslední době u vás panuje ta správná fotbalová nálada, možná byste ji rádi umocnili nějakým tematickým pořadem. Několik snímků/seriálů z fotbalového prostředí má ve svém portfoliu rovněž videostreamovací služba Netflix. Níže naleznete ty nejlepší.

Pelé

Jméno, jenž není třeba představovat ani těm, kteří fotbalu zas až tak neholdují. Skvělý dokument o Pelém se soustřeďuje převážně na jeho reprezentační kariéru a triumfy na mistrovstvích světa.

Dycky Sunderland

Anglický fotbalový klub Sunderland jednoho roku sestoupil z anglické Premier League do Championship. Jelikož představitelé klubu věřili, že se ihned do 1. ligy vrátí, začali natáčet dokument, který bude mapovat „cestu na vrchol“. Pokud se ale dnes podíváte na tabulky, zjistíte, že Sunderland již hraje 3. ligu. Skvělý dokument, který vám dá nahlédnout za oponu dění ve velkém fotbalovém klubu. Uvidíte, jak se řeší reklama, přestupy, smlouvy a jaká panuje nálada nejen v klubu, když se týmu nedaří. Výborná záležitost a povinnost pro všechny milovníky fotbalu.

Anelka: Nepochopený střelec

Franciuzský útočník Nicolas Anelka nebyl jen skvělým útočníkem. Byl i poměrně kontroverzní postavou, která za svou kariéru vystřídala spoustu klubů. Zmínit můžeme PSG, Arsenal, Real Madrid, Liverpool, Chelsea, Manchester City, Fenerbahce nebo například Bolton.

Ronaldo

Byť Cristiano Ronaldo už nepatří mezi „nejmladší pušky“, jde stále o velmi nebezpečného hráče a legendu tohoto sportu. Dokument se zaměřuje na jeho kariéru v Realu Madrid, zpověď jeho rodiny a známých a jeho vztah se synem.

Griezmann: Zrození šampiona

Filmový dokument o současném útočníkovi Barcelony. Dokument je v tomto seznamu kvůli faktu, že se jedná o stále aktivního hráče. „Grizzi“ je ale dle mého názoru v tomto dokumentu zbytečně až moc opěvován, jelikož se totiž opravdu nejedná o útočníka světových kvalit. Poměrně legrační je, jak Antoine ve filmu vysvětluje, proč nepřestoupil do Barcelony, aby do ní po sezóně, kdy se dokument natáčel, přestoupil.

Diego Maradona

Skvělý dokument z roku 2019 o někdejší superstar světového fotbalu. Diego Maradona je právem označován za jednoho z nejlepších fotbalistů všech dob. Kromě jeho úžasného fotbalového daru byl pozoruhodný také jeho život, jenž je v tomto dvouhodinovém filmu skvěle zmapován.

Hra z Anglie

Seriál o šesti dílech, jenž se kromě sportu soustřeďuje i na dění kolem. Příběh je zasazen do konce 19. století a ukazuje fotbal v plenkách. Pokud jste fotbalovým fanouškem, je to pro vás skvělý seriál, který ukazuje příběh Ferguse Sutera, jenž je považován za prvního profesionálního fotbalistu vůbec.

Čtěte dále

Více z rubriky Seriály

Dnes nejčtenější

.