Zavřít reklamu

Zanedlouho tady bude podzim, bude chladněji, více pršet a také bude daleko dříve tma. Nezbývá tedy než se nějakým způsobem zabavit. Proč to teda nezkusit u Netflixu, který nabízí spoustu skvělých pořadů. Dnes se podíváme na celovečerní filmy a snad vám tento článek dá tip na odpolední či večerní lenošení u obrazovky. Pokud nemáte Netflix, nevadí. Tato služba nabízí 30 dní zdarma pro nové předplatitele. Pokud vás tedy neosloví, není problém předplatné do 30 dnů zrušit.

The Platform

Věznice zabudovaná v zemi o velkém množství podlaží. První patro má vždy královskou hostinu plnou toho nejlepšího jídla. Co nedokáží v daném časovém úseku sníst, jde o patro níž, a tak dále. Velmi povedený thriller plný scén, ze kterých se vám bude zvedat žaludek.

Král

Historické drama, které vás provede anglickým dvorem plným intrik a postranních úmyslů. Na trůn usedá mladý král Jindřich V., jenž má zpočátku jediný cíl – lišit se od svého otce. Ve filmu jednu z vedlejších rolí ztvárnil i Robert Pattinson.

Dva papežové

Anthony Hopkins je známkou kvality a tento životopisný počin o papeži Benediktu XVI. a budoucím papeži Františku není výjimkou. Oba dva hlavní hrdinové byli nominováni na Oscara, stejně jako scénárista Anthony McCarten, který napsal scénář k filmům jako Bohemian Rhapsody nebo Teorie všeho.

Vyproštění

Akční film o záchraně uneseného chlapce, v němž vám hlavní hrdina dá vzpomenout na Jihna Wicka. Nečekejte přehnaně propracovaný příběh či dokonalé dialogy. Jde o akční řežbu, který vyniká zpracováním a nevšední kamerou.

Irčan

Tento přes tři hodiny dlouhý film byl nominován na deset Oscarů, ovšem žádnou cenu bohužel nedokýzal získat. To mu ale v žádném případě neubírá na kvalitě. Gangsterka Martina Scorsese, v níž září Robert De Niro a Al Pacino, byla jednu dobu nejsledovanějším filmem na Netflixu. Rozhodně stojí za podívání.

Eli

S malým chlapcem není něco v pořádku a od útlého věku trpí zdravotními komplikacemi. Rodiče se ho tedy rozhodnou vzít na venkov k lékařce, která má provést komplikovanou léčbu. Chlapec ale zjišťuje, že tady něco nehraje. Výborný horor, který vám tu a tam zamotá hlavu.

Operace Finále

Příběh vypráví o izraelských agentech, kteří „loví“ všemožně po světě uprchlé nacisty. Tento film je o dopadení strůjce konečného řešení židovské otázky – Adolfovi Eichmannovi. Podle skutečné události.

Trojí hranice

Člen zásahové jednotky má spadeno na narkobarona Loreu, jenž si podmanil území mezi Kolumbií, Peru a Brazílií. Rozhodne se přizvat své kamarády, kteří byli kdysi členy speciální jednotky, aby Loreu zabili a oloupili. S obrovským množstvím peněz, jak záhy zjistí, ovšem jednoduché utéct není.

Bird box

Thriller se Sandrou Bullock, který se stal po premiéře velkým hitem. Svět zachvátila temná síla. Pokud si sundáte pásku z očí, „něco“ vás donutí spáchat sebevraždu. Dobrý film, na jehož pokračování se již pracuje.

Bestie bez vlasti

Válečné drama z prostředí západní Afriky, kde hlavní roli ztvární malý kluk, který je z poklidného dětského prostředí vržen do války plné teroru. Opravdu silný film plný nezapomenutelných scén, na které musíte být připraveni. Velmi byl vyzdvihován herecký výkon Abrama Attaha, tedy onoho malého kluka.

Anelka: Nepochopený střelec

Povinnost pro milovníky fotbalu. Nicolas Anelka byl skvělý útočník, který byl v mnoha velkloklubech a vyhrál slušnou porci trofejí. Jeho jméno bylo ale často skloňováno v souvislosti s jistými kontroverzemi. Tento dokument dá divákovi nahlédnout za oponu.

Vražda na jachtě

Výčet fimů zakončíme komedií. Adamovi Sandlerovi a Jennifer Aniston to společně na plátně opravdu jde. V tomto snímku hrají manželský pár, který letí do Evropy. Shodou okolností se ale ocitnou na luxusní jachtě, kde kvůli dědictví dojde k vraždě. Hlavní hrdinové se rozhodnou tuto událost vyřešit, přičemž sami budou bojovat o holý život.

Čtěte dále

Více z rubriky Seriály

Dnes nejčtenější

.