Zavřít reklamu

Ačkoli víkend má být dle předpovědí hezký, třeba dostanete večer chuť na nějakou pořádnou akční řežbu. Netflix má takových filmů hned několik. Nicméně nesmíte hledět na hodnocení. Málokterý akční film odejde s opravdu dobrými recenzemi. Zvláště filmy z produkce Netflixu, na které se dnes podíváme, sází na dobrou akci, děj jde pak stranou, což sráží hodnocení na různých kritických portálech.

AKA

Stále ještě čerstvá novinka. Ostřílený agent pronikne do zločineckého podsvětí, kde se nečekaně spřátelí se synkem šéfa gangu. Brzy se ale bude muset rozhodnout, na čí straně vlastně stojí.

4 gauneři

Čtyři bývalí nájemní zabijáci musí znovu do akce. Čestná policajtka, která se jim připlete do cesty, totiž potřebuje pomoct. Film s velice povedenými efekty.

Trol

Ačkoli jde spíše o dobrodružné fantasy, lze jej označit také za akční film, který mnozí označili za „skvělé béčko“. V nitru norské hory procitl prastarý troll a nesourodá parta hrdinů musí spojit síly a zastavit ho dřív, než stačí zpustošit všechno kolem.

Trojí hranice

Povedený film z drogového prostředí, v němž si hlavní roli střihl Ben Affleck. Oscar Isaac zde hraje člena zásahové jednotky, která se snaží dostat narkobarona, který svými činy ruší poklid v oblasti na hranici Peru, Kolumbie a Brazílie. Utéct i s jeho penězi je pak ale problém.

Vyproštění

Když se v současnosti čeká na druhý díl, proč si nepřipomenout ten první? Žoldák se rozhodne zachránit syna zločineckému bossovi. Skvělá akční jízda, která vám dá nejednou vzpomenout na Johna Wicka. Chcete-li tedy vypnout u perfektně natočených akčních scén, máte favorita.

V měsíčním světle

Tento film má blíže k žánru thrilleru, ovšem i tak dokáže zaujmout skvělými akčními scénami. Philadelphský policejní důstojník je celý život posedlý sériovým vrahem, jehož skutky postrádají na první pohled racionální vysvětlení.

O život

Hlavnímu hrdinovi, jenž pracuje u policie, je unesena těhotná žena. On je následně vydírán, aby z nemocnice zachránil nájemného vraha. Oba spolu následně musí spolupracovat a čelit mnohým nástrahám i z řad zkorumpované policie.

Denní směna

Lovec upírů z Los Angeles má týden na to, aby dal dohromady peníze na školné a rovnátka pro své dítě. Vydělat si dost ale pro něj může být otázka života a smrti.

Spiderhead

Vězeň zavřený v supermoderní věznici začíná pátrat po tom, k čemu má vlastně sloužit droga na ovládání emocí, kterou testuje pro geniálního farmaceuta.

Projekt Power

Jednu dobu velice očekávaný a vychvalovaný akční film. Jakmile polknete pilulku, získáte nějaké superschopnosti. Předem ale nikdy nevíte jaké, což může působit jisté trable. Film s výtečnými efekty.

Red Notice

Poslední dva filmy v tomto seznamu jsou ty „nejprofláklejší“ akční snímky na Netflixu. A to především kvůli filmovým hvězdám, rozpočtu a přehnanému marketingu. Red Notice je ukázkou výše řečeného. Dwayne Johnson, Ryan Reynolds a Gal Gadot. Nicméně kritikou byl film přijat poměrně dobře.

The Gray Man

Záhadný agent CIA odhalí tajemství, která by mohla agenturu úplně zničit. Bývalý kolega, co nejspíš zešílel, pak vypíše odměnu na jeho hlavu a nahání ho po celém světě. Jedná se o nejdražší film, který kdy Netflix natočil, což vzhledem k průměrným hodnocením bafuňářům z Netflixu příliš radost neudělalo. Část se natáčela také v Praze.

John Wick

Ačkoli se nejedná o film z produkce Netflixu, jde za mě o ty nejlepší ryze akční snímky, které na Netflixu najdete. Skvělé herecké obsazení, skvělé scény, skvělý Keanu Reeves. Na Netflixu najdete první a třetí díl. Na druhý z nějakého důvodu nemá Netflix licenci.

Čtěte dále

Více z rubriky Seriály

Dnes nejčtenější

.