Zavřít reklamu

Poslední dobou vám každý týden na našem magazínu ukazujeme tipy na víkendové sledování pořadů na Netflixu. Už jsme vám ukázali na Netflixu ty nejlepší dokumentyakční filmy, komediefilmy, seriály (první, druhý díltřetí díl) nebo horory. Tím rozhodně nekončíme, jelikož na této videostreamovací službě je toho k vidění opravdu dost. Pokud Netflix pořád nemáte, dovolíme si upozornit, že prvních 30 dní je pro nové předplatitele zdarma, což je dostatek času na vyzkoušení. Pokud vám Netflix z nějakého důvodu vyhovovat nebude, není problém jej za pár týdnů zrušit. Teď už ale pojďme na ty nejlepší filmy ověnčené Oscarem.

Jurský park

Slavný film Stevena Spielberga, ve kterém přivedl na plátna miliony let vyhynulé dinosaury. Bláznivý miliardář hazarduje s genetikou, aby přivedl tato zvířata opět k životu, a chlubil se jimi v zábavním parku. Jak už to ale bývá, věci se vymknou kontrole. Film získal tři Oscary – vizuální efekty, střih zvuku, mix zvuku.

Forrest Gump

Věřte nebo ne, i mezi mými známými jsou tací, kteří Forresta Gumpa neviděli. Trošku „jiný“ člověk, který je válečným hrdinou, učitelem Elvise či investorem Applu. Skvělý film, jenž byl celkem nominovaný na 13 Oscarů, z nichž 6 proměnil (nejlepší film, režie, herec v hlavní roli, adaptovaný scénář, střih, vizuální efekty).

REVENANT Zmrtvýchvstání

Byť dle mnohých měl Leonardo Di Caprio zlatou sošku získat za jiné filmy, získal ji právě zde. I tak se ale jedná o velmi zajímavé westernové drama z 19. století, které je plodné na akci a nezapomenutelné situace. Z 12 nominací film získal 3 sošky (režie, hlavní herec, kamera)

Pulp Fiction: Historky z podsvětí

Tarantinovy filmy buď rádi máte, nebo ne. Velké kvantum diváků má tento film za jeden z nejlepších všech dob. Toto drama je plné nezapomenutelných hlášek a skvělého hereckého obsazení. Filmová akademie ocenila Pulp Fiction Oscarem za původní scénář.

Nespoutaný Django

U Tarantina ještě zůstaneme. Tento film z roku 2012 nás vtáhl do Občanské války a příběhu otroka Djanga, který chce získat svobodu. Film je bohatý na akci i dramatické momenty. Z 5 nominací na Oscara získal film celkem 2, a to za původní scénář a vedlejšího herce.

Sociální síť

Možná i vy jste narazili na tento článek na našem Facebooku. Film mapuje vytváření největší a nejslavnější sociální sítě na světě. Víc netřeba říkat. Oscary za adaptovaný scénář, střih a hudbu jsou zde jistě oprávněné.

Hacksaw Ridge: Zrození hrdiny

Dobrých válečných filmů moc není. Leckdo zhruba před pěti lety zbystřil, jakmile vyšlo najevo, že na režisérském postu vznikajícího válečného filmu usedl Mel Gibson. Když Desmond Doss přišel k armádě, odmítal nosit zbraň, za což se mu ostatní vysmívali. Na bojišti se ale stal hrdinou. Film plný akčních i dojemných scén, který získal z 6 nominací Oscary za střih a mix zvuku.

Legenda o vášni

Ano, máme zde takovou žánrovou všehochuť. Legenda o vášni je velmi známým romantickým dramatem, ve kterém excelují Brad Pitt a Anthony Hopkins. Pokud nevíte, na co se večer podívat s partnerkou, máte favorita. Film získal zlatou sošku za kameru.

Železná lady

O nekompromisní ženě Margaret Thatcherová, která byla první premiérkou Spojeného království Velké Británie a Severního Irska, slyšel snad každý. Byť byl film kritikou přijat ledajak, Meryl Streep, jež za svůj výkon získala Oscara, prostě musíte vidět. Kromě hlavní herečky byl film oceněn také za makeup.

Birdman

Poněkud černější komedie o herci, který se proslavil filmovou postavou Birdmana, a nyní se snaží prorazit na Broadwayi. Film získal celkem 5 sošek z 9 nominací. Rozhodně stojí za zhlédnutí.

Čtěte dále

Více z rubriky Seriály

Dnes nejčtenější

.