Zavřít reklamu

Apple poslední dobou „nefušuje“ pouze do trhu s mobilními telefony a elektronikou obecně. Jeho kroky čím dál častěji směřují také k digitální zábavě, konkrétně filmům a seriálům. Spolu se streamovací službou Apple TV+, kde budou uvádět rozličné seriály i vlastní filmy, si má společnost zajistit pozici v zábavním segmentu. Taková konkurence Netflixu a HBO se jen tak neztratí, co ale můžeme v budoucnu od platformy čekat?

Vlastní produkce přináší celou řadu výhod. Společnost má většinou příležitost nechat naplno projevit kreativitu scénáristů a režisérů, není svázaná vydavatelstvími a může si dovolit daleko větší výstřelky. S touto skutečností se chce Apple pustit do výroby šesti levnějších filmů, které mají posloužit pro rozjezd nové streamovací platformy. Za ně má v plánu utratit zhruba 5 až 30 milionů dolarů a vysoké ambice společnosti rozhodně nechybí. Zatím se představitelé soustředili především na seriály. Ty jsou levnější, v mnoha případech výdělečnější a technicky daleko jednodušší na natočení. Má to však háček – za seriál nemůžete dostat Oskara.

Právě o takovýchto ambicích mluvíme. Applu už nestačí jen zisky, a tak si umanul, že jejich film získá také Oskara nebo spoustu jiných cen. Zatím to úplně nevypadá, že by filmová divize produkovala nějaké zázraky, ale uvidíme. Jeden film už se totiž natáčí – On the Rocks. Byl oznámen těsně po uzavření dohody mezi Applem a studiem A24 v listopadu loňského roku. Podobných plánů je více, ale přesto Apple zvažuje zakoupení práv na již zaběhlé televizní série a snímky. Nechce začínat s prázdnou.

Do vedení filmové divize se dostal Matt Dentler, který doposud stál v čele iTunes Movies. Apple TV+ má vyjít ke konci roku a nabídnout hned při vydání 30 různých seriálů a filmů. Vše z vlastní produkce pochopitelně. Uvidíme, jak pokus dopadne. Bude zajímavé sledovat, jak na toto zareagují konkurenti a zda vůbec bude mít Apple šanci se prosadit. Důležitá bude také cenovka, ale ta zatím prozrazena nebyla.

Samsung-Apple-TV-app-AirPlay-2

 

Dnes nejčtenější

.