Zavřít reklamu

Nominaci na nedělní předávání Oskarů si vysloužil také dokumentární snímek Searching for Sugar Man s režisérem Malikem Bendjelloulem. Ten se v rozhovoru pro CNN Money přiznal, že mu na konci natáčení došli peníze a chybějící záběry pro film byl nucen natočit na iPhone 5 pomocí aplikace 8mm Vintage Camera app, kterou mnozí uživatele považují za Instagram pro videa. Bohužel ve svém vyjádření režisér řekl to, za co jsou uživatele Apple produktů často považováni za „ovce“. Vyjádření režiséra navíc zní jako reklama na iPhone nebo na samotnou aplikaci, která si jistě získala mnoho nových uživatelů.

„Začal jsem natáčet na Super 8mm kameru, což je docela drahá záležitost a na konci filmu mi kompletně došly peníze. Zbývalo opravdu jen velmi malé množství záběrů, ale potřeboval jsem je udělat. Jednoho dne jsem si uvědomil, že bych mohl použít aplikaci pro svůj iPhone za 1$. zkusil jsme to a zjistil jsme že je to v podstatě stejné jako natáčet na skutečnou kameru,“ uvedl režisér snímku Searching for Sugar Man. Aplikace se okamžitě začala stahovat víc a víc a zaznamenala silný nárůst ve stahování za poslední týden.

Bohužel aplikace již není k dispozici za cenu 0,99$, tak jak na ni odkazoval režisér jako na dolarovou aplikaci, ale dostupná je za 1,99$, tedy za 1,79€ přímo zde. 8mm kamery samozřejmě nejsou žádné Redky a v kvalitě obrazu se jim ledacos odpouští právě s tím, že výsledný efekt je velmi zajímavý, i přesto však zní prohlášení režiséra spíše jako reklama na samotnou aplikaci. Na druhou stranu se zde ukazuje, že i s relativně levným zařízením můžete vytvořit film nominovaný na Oskara.

Dnes nejčtenější

.