Zavřít reklamu

Filmového režiséra Martina Scorseseho, který sbírá Oscary jako na běžícím páse a pro kvalitní kinematografický snímek nejde daleko, zná snad každý milovník kvalitního filmu. Má za sebou totiž takové pecky jako například Vlk z Wall Street, Prokletý ostrov nebo Taxikář,  jenž změnily filmový průmysl k nepoznání a každé jeho dílo znamenalo jistý přelom. Scorsese je momentálně jedním z nejzvučnějších jmen v Hollywoodu a vzorem pro mnohé mladé režiséry. Věděli jste ale, že si v roce 2012 zahrál v jedné z reklam Applu?

Martin si tehdy neposvítil na žádné gangy ani mafii, nýbrž rovnou na tehdy nového virtuální jablečného asistenta – Siri z iPhonu 4s. Právě tu v reklamě, do které jej Apple obsadil a on jeho nabídku neodmítl, využívá k tomu, aby si zkontroloval diář a přehodil několik svých schůzek. Celou scénu samozřejmě doprovází nenucený humor a na závěr Scorsese poznamená, že má Siri rád. Jedinou kritiku jinak povedená reklama tehdy schytala za ukázku funkcí, které asistent nedisponoval. Například analýza dopravní situace a její následné sledování v reálném čase bylo pro uživatele iOS něco nepředstavitelného. Nicméně se proslýchalo, že se této funkce uživatelé dočkají v další verzi systému, což kritiky uklidnilo. I přes tuto drobnost se ale stále jednalo o řemeslně dobře zvládnutou upoutávku a Martin nezklamal ani jako herec.

Ostatně, nebylo to poprvé, kdy se Apple rozhodl zapojit talentované herce či režiséry do svých reklam. V krátkém spotu si zahrál například také Spike Lee, Samuel L. Jackson nebo John Malkovich. Když pomineme známé osobnosti, filmovému průmyslu přispěl konec konců i samotný iPhone. V mnoha případech je totiž využíván jako kamera a svou práci odvádí nanejvýš dobře. Uvidíme, zda si jablečná společnost přizve do svých budoucích upoutávek další známá jména. Před lety reklama s Martinem Scorsesem zaujala široké publikum a navnadila uživatele na nového virtuálního asistenta, nebylo by tedy od věci při oznámení něčeho takto revolučního udělat podobný krok a zapojit také někoho dalšího z Hollywoodu.

Dnes nejčtenější

.