Zavřít reklamu

Americký sci-fi film Star Wars: Poslední z Jediů režíroval Rian Johnson, který napsal k filmu také scénář. Obával se však, že se mu hackeři dostanou do počítače a ukradnou scénář, a proto se rozhodl udělat náležitá opatření. Scénář psal na MacBooku Air, který však nikdy nepřipojil k internetu.

„Napsal jsem osmou epizodu na MacBooku Air,“ řekl Johnson pro deník The Wall Street Journal. „Z bezpečnostních důvodů jsem ho nikdy nepřipojil k internetu. Používal jsem ho pouze na psaní scénáře. Uchovával jsem ho v trezoru v Pinewood Studios. Myslím si, že můj producent byl vyděšen z toho, že bych laptop nechal někde v kavárně.“

Pokud se podíváme do minulosti, nejedná se o první spojení Applu se Star Wars. Apple se v loňském roce zapojil do propagace Star Wars. Všichni fanoušci si mohli nainstalovat hru Star Wars s rozšířenou realitou, která fungovala na podobném principu jako fenoménem Pokémon GO. Uživatelé tak mohli ve více než 20 tisících Apple Storech nalézt oblíbené postavy ze Star Wars a „chytit si je“ do iPhonu.

Dále Jony Ive v rozhovoru pro deník The Wall Street Journal prozradil, že se u navrhování vzhledu sluchátek EarPods inspiroval ve hvězdné sáze Star Wars. Čistě bílé brnění Stormtrooperů vnuklo Ivovi prvotní nápad, jak by mohla ikonická jablečná sluchátka vypadat. Ive se s úsměvným faktem svěřil i režiséru J. J. Abramsovi, který režíroval Star Wars: Síla se probouzí v roce 2015. Ive a Abrams spolu mluvili nejen o designové inspiraci, ale Abrams zmínil, že mu Ive poradil se vzhledem světelného meče Kylo Rena. Právě díky Ivovi má světelný meč ostřejší čepel než obvykle a občas od něj odlétnou jiskry.

star wars fb

Zdroj: Cult of Mac

Dnes nejčtenější

.