Zavřít reklamu

Steve JobsZahraničné médiá sa tak trochu prepočítali a zatiaľ čo to spočiatku vyzeralo, že film Steve Jobs bude mimoriadne úspešný a bude lámať rekordy, v skutočnosti to tak nie je. Darilo sa mu totiž hlavne v čase, kedy bol film len v pár kinách vo vybraných mestách a dalo by sa povedať, že zrejme vtedy si ho stihli pozrieť všetci, ktorí oň mali záujem v USA. Situácia sa totiž výrazne zhoršila. Zatiaľ čo kritici čakali, že film bude mať počas prvého víkendu celoštátnej dostupnosti tržby vo výške 15-17 miliónov, v skutočnosti vtedy mal tržby len 7,3 milióna dolárov. A tento víkend bola situácia ešte horšia – jeho tržby klesli len na 2,58 milióna dolárov.

Priemerne to znamená, že v každom kine zaznamenal film tržby vo výške 1 035 dolárov, čo je cena iPadu Pro s príslušenstvom. To je 126-násobne menej, než koľko utŕžil počas pilotného víkendu, kedy bol dostupný len v štyroch kinách v New Yorku a Los Angeles. Vtedy jeho tržby dosiahli priemerne 130 250 dolárov na kino. Ale prečo sa situácia okolo filmu tak rapídne zhoršila? Existujú viaceré vysvetlenia.

Tým najpravdepodobnejším je snáď, že behom 130-tisícového víkendu ho navštívila drvivá väčšina ľudí, ktorí ho chceli vidieť. A len málokto z nás chce ísť do kina dvakrát na ten istý film. No a potom je tu bojkot, ktorý vyhlásili skalní fanúšikovia Applu a nešli naň preto, lebo Tim Cook a ďalší hovoria, že je v ňom kopa neprávd, napriek tomu, že ho sami nikdy nevideli a ani nechceli spolupracovať s tvorcami na upresnení faktov. Ďalším vysvetlením má byť, že v poslednej dobe tu bolo až moc dokumentov o Jobsovi. Box Office Mojo vraví, že je smutné, ako sa udalosti okolo filmu vyvinuli, keďže ide o veľmi dobrý film a teraz musia tvorcovia dúfať, že film získa nejaké ocenenia, aby neskončil v zabudnutí. Mimochodom, špekuluje sa, že Michael Fassbender by mohol získať Oscara za hlavnú rolu. U nás sa Steve Jobs začne premietať 12. novembra/listopadu.

Film Steve Jobs

*Zdroj: Cult of Mac

Dnes nejčtenější

.