Zavřít reklamu

Už je takovou tradicí, že vám každý víkend nabízíme doporučení na lenošení u Netflixu. Tato videostreamovací služba platí za tu vůbec nejoblíbenější, a to také díky skvělému obsahu. Na Netflixu narazíte na ledacos. Dnes se zaměříme na pořady se sportovní tematikou, kterých na Netflixu také rozhodně není málo. Pokud tedy po celodenním sledování Premier League nebudete mít sportu dost, večer můžete zapnout Netflix. Pokud ještě Netflix nemáte a uvažujete o jeho založení, je možné jej používat 30 dní zdarma, což je dostatečně dlouhá doba na vyzkoušení. Pokud vám nesedne, můžete jej kdykoli zrušit a nebude vám z karty odečtena ani koruna. Teď už ale pojďme na slíbenou sportovní tematiku.

Hra z Anglie

Seriál, který se kromě sportu soustřeďuje i na dění kolem. Příběh je zasazen do konce 19. století a ukazuje fotbal v plenkách. Pokud jste fotbalovým fanouškem, je to pro vás skvělý seriál, který ukazuje příběh Ferguse Sutera, jenž je považován za prvního profesionálního fotbalistu vůbec.

Dycky Sunderland

Anglický fotbalový klub Sunderland jednoho roku sestoupil z anglické Premier League do Championship. Jelikož představitelé klubu věřili, že se ihned do 1. ligy vrátí, začali natáčet dokument, který bude mapovat „cestu na vrchol“. Pokud se ale dnes podíváte na tabulky, zjistíte, že Sunderland již hraje 3. ligu. Skvělý dokument, který vám dá nahlédnout za oponu dění ve velkém fotbalovém klubu. Uvidíte, jak se řeší reklama, přestupy, smlouvy a jaká panuje nálada nejen v klubu, když se týmu nedaří. Výborná záležitost a povinnost pro všechny milovníky fotbalu.

Coach Carter

Film založený na skutečných událostech. Ken Carter se stane coachem středoškolského basketbalového týmu. S hráči na prvním tréninku uzavře smlouvu, která jim mj. ukládá povinnost chodit do školy a držet si prospěch. Carter je skvělým trenérem a z týmu „babráků“ se stane tým neporazitelný. Carter ovšem zjistí, že jeho hráči školu flákají. Uzavře tedy tělocvičnu a ruší zápasy (kontumací), dokud jeho hráči nezačnou plnit studijní povinnosti. Tento krok pochopitelně vyvolá nevoli rodičů i celého města.

Bourák

Bourák je vyložené motivačním sportovním filmem. Mladý Rudy se touží dostat na univerzitu do fotbalového mužstva. Kvůli špatnému prospěchu jej ale nepřijmou. Musí tedy tvrdě dřít, aby si sen splnil.

Moneyball

Film podle skutečné události. Basebalový kouč klubu Oakland Athletics Billy Bean touží po vítězství. Oakland je ale malý a špatně financovaným klubem. Billy si jednoho dne najme jako asistenta mladého Petera Branda, který si „frčí“ ve statistice. Svá sportovní rozhodnutí začnou činit pouze na základě matematiky, což je sportovní veřejností ostře kritizováno. Úspěchy se ale dostaví.

Poslední představení

Michael Jordan a Chicago Bulls je ikonické spojení hráče a sportovního klubu. Desetidílný dokument vám dovolí nahlédnout do zákulisí dění týmu, který byl v 90. letech považován za nejlepší tým všech dob. V dokumentu narazíte na zpověď nejen Michaela Jordana, ale i jeho spoluhráčů, protihráčů i trenérů. Jde o nejlepší sportovní dokument, jaký jsem kdy viděl. A to basket nesleduji.

Anelka: Nepochopený střelec

Franciuzský útočník Nicolas Anelka nebyl jen skvělým útočníkem. Byl i poměrně kontroverzní postavou, která za svou kariéru vystřídala spoustu klubů. Zmínit můžeme PSG, Arsenal, Real Madrid, Liverpool, Chelsea, Manchester City, Fenerbahce nebo například Bolton.

Antoine Griezmann: Zrození šampiona

Antoine Griezmann je momentálně útočnou zbraní Barcelony. Dokument vypráví o jeho vzestupu z menších klubů až do Atletica Madrid, díky kterému se zařadil mezi elitu světových fotbalistů.

Jsem Ali

Muhammad Ali je zřejmě nejslavnější boxer všech dob. Tento dvouhodinový dokument obsahuje zpověď tohoto výtečného sportovce na vrcholu jeho kariéry. Ocení i ti, kteří boxu zrovna neholdují.

Čtěte dále

Více z rubriky Seriály

Dnes nejčtenější

.