Zavřít reklamu

Pokud už vám lezou krkem rok co rok opakující se pořady v televizi a nemáte žádnou videostreamovací službu, není třeba házet flintu do žita. YouTube má doma každý z nás a i tam naleznete filmy, které se hodí do vánoční pohody. Ideální samozřejmě je, že jsou zcela zdarma a kvalita je také dostačující. Pojďme se tedy na ně podívat.

Nesmrtelná teta

Sázka Rozumu a Štěstí uvrhne království krále Ctirada do zkázy, neboť do hry vstoupí sama Závist. Do království vstoupí nezvykle rozumný hoch, který časem odhalí Závist a rozhodne se ji porazit. Skvělá pohádka, v níž exceluje Jiřina Bohdalová.

Princezna ze mlejna

Jindřich se vydá do světa. Dle jeho názoru se nenarodil pro vesnickou holku, nýbrž pro princeznu. Svou cestou narazí na mlýn, kde potká pana mlynáře a jeho hezkou dceru Elišku. Jsou zde ale také dvě strašidla. Tradiční dětská pohádka Zdeňka Trošky. Na YouTube naleznete rovněž druhý díl.

Čert ví proč

Výborná pohádka o upadajícím království, kde, jak se zdá, je jediným možný řešením upsat duši peklu.

S čerty nejsou žerty

Legendární pohádka, která je každoroční povinností. Zřejmě netřeba představovat.

Pelíšky

Jedna z nejlepších českých komedií, která neodmyslitelně patří ke Štědrému dni. Skvělé herecké obsazení a nesmrtelné hlášky jsou samozřejmostí.

Karcoolka

Animovaná pohádka o trošku jiné Červené Karkulce. Babička žije zběsilým životem, vlk je novinář a tajemný padouch se snaží všem ukrást recepty.

https://www.youtube.com/watch?v=TiCJWBB5e7M&t=1752s

Další trochu jiné zobrazení klasicky všem známé pohádky. Zde se perníček opravdu neloupe, jde o akční film s prvky hororu.

Sněženky a machři po 25 letech

Viki Cabadaj a jeho spolužáci se setkávají po 25 letech. Jde o relativně povedené pokračování legendárního filmu, kdy střední škola vyrazí na lyžařský kurz.

https://www.youtube.com/watch?v=MPGtbd4QMQk

Ro(c)k podvraťáků

Komedie s Vojtou Kotkem a Jiřím Mádlem, kteří mají hudební skupinu. Jsou schopni udělat téměř cokoli, aby prorazili. A způsobí si tím spoustu problémů.

Dnes nejčtenější

.