Zavřít reklamu

S blížícím se víkendem vám na stránkách LsA opět přinášíme tipy na nově přidané filmy, které můžete zhlédnout v rámci programové nabídky streamovací služby HBO GO. Spíše než na novinky jako takové se tento víkend můžete těšit spíše na návrat oblíbených titulů staršího data, jako je třeba Zrodila se hvězda, Gladiátor nebo Robin Hood.

Král Belgičanů

Král Belgičanů je právě na státní návštěvě v Istanbulu, když se dozví, že se jeho země rozpadla. Musí se okamžitě vrátit domů, aby zachránil své království. Sluneční bouře ale způsobí, že vzdušný prostor je kompletně uzavřen a komunikace nefunguje. Žádná letadla. Žádné telefony. S pomocí britského filmaře a tanečnic z bulharského folklórního souboru se králi a jeho doprovodu podaří utéct přes hranice. Inkognito. Tak začíná odysea napříč Balkánem, během níž král objeví skutečný svět – a své pravé já.

Zrodila se hvězda

Hlavní roli v dechberoucím romantickém dramatu Zrodila se hvězda hrají Bradley Cooper a Stefani Germanotta, kterou ovšem celý svět lépe zná pod jejím uměleckým pseudonymem jako hudební superstar Lady Gaga. Pro čtyřnásobného držitele nominace na Oscara Bradleyho Coopera je tento film jeho režijním debutem. Cooper ve filmu zároveň hraje hvězdu country Jacksona Mainea, který objeví neznámou talentovanou zpěvačku Ally (Lady Gaga). Když se oba vrhnou do vášnivého milostného vztahu, Jack přiměje Ally k vystupování v záři reflektorů a katapultuje ji tak ke slávě. Ale když Allyin raketový start zastíní jeho vlastní kariéru, Jack stále obtížněji nese svůj ústup z velkých pódií a o to více se potýká se svými vnitřními démony.

Zbloudilá střela

Tichý samotář Martijn vede poustevnický život v mexickém městečku od chvíle, kdy byl jeho syn zavražděn na místním festivalu. Odloučen od své ženy a s diagnózou nevyléčitelné nemoci žije zdánlivě v minulosti, která je nenávratně pryč – až do dne, kdy se dozví, že vrah jeho syna má být propuštěn z vězení. To ho přiměje naplánovat pomstu, kterou nebude možné odčinit.

Gladiátor

V roce 180 uvrhne smrt císaře Marka Aurelia římskou říši do chaosu. Maximus (Russell Crowe) je jedním z nejschopnějších a nejdůvěryhodnějších generálů římské armády a klíčovým císařovým poradcem. Když na trůn nastoupí Marcův prohnaný syn Commodus (Joaquin Phoenix), Maximus má být popraven. Uteče, ale je zajat obchodníky s otroky. Maximus je nucen stát se gladiátorem a pro pobavení publika musí bojovat na život a na smrt s ostatními muži. Jeho bojové schopnosti mu dobře poslouží a stane se jedním z nejslavnějších a nejobdivovanějších mužů bojujících v Koloseu. Maximus je odhodlán pomstít se muži, který ho připravil o svobodu a zpustošil jeho rodinu, a věří, že svou slávu a dovednosti v ringu dokáže využít k pomstě za ztrátu rodiny a bývalé slávy.

Robin Hood

Po smrti krále Richarda Lví srdce se zkušený lukostřelec Robin Longstride (Russell Crowe) vydává do Nottinghamu, kde jsou vesničané sužováni vládou despotického šerifa a neúnosnými daněmi. Zde se seznámí s temperamentní vdovou Marion (Cate Blanchett) a zamiluje se do ní, i když ta je zpočátku k jeho pohnutkám skeptická. V naději, že získá její srdce a zachrání vesnici, shromáždí Robin skupinu bojovníků, aby vymýtili korupci v Nottinghamu. Netuší však, že brzy budou bojovat o záchranu samotné Anglie.

Čtěte dále

Více z rubriky Seriály

Dnes nejčtenější

.