Zavřít reklamu

Opět se dostáváme do diskuze o tom, zda-li je reálné nějakým způsobem přesunout výrobu iPhonů (a iPadů) na území USA. Tentokrát se nové informace objevily ze strany společnosti Pegatron, která společně s Foxconnem Apple produkty v Číně vyrábí. Pegatron se původně vůči této iniciativě stavil odmítavě, nyní vyšly na světlo další zajímavé názory z vedení společnosti.

Na témě výroby v USA se vyjádřil samotný CEO společnosti, Syh-Jang Liao. Podle něj je možné, aby Pegatron vyráběl iPhony a iPady v USA, ovšem za splnění několika podmínek. Reaguje tak na dlouhodobou kampaň prezidenta Trumpa, který po velkých amerických firmách chce, aby zachovaly (nebo alespoň částečně navrátily) výrobu zpět do USA.

Pegatron by s tímto přesunem prý neměl vážnější problém, pokud by o tom byl opravdový zájem a dostatečně vysoká poptávka. Ze strany USA by však společnost požadovala kompletní finanční kompenzaci, v podobě uhrazení všech nákladů, které by byly s přesunutím výroby spojené. V současné době prý společnost nějaké výrobní linky na území USA již má. Je tedy otázkou, jak moc to s přesunutím výroby myslí Trumpova administrativa vážně, a zda-li dokáží nabídnout dostatečně finanční kompenzace k tomu, aby společnosti přesvědčili.

pegatron_factory2

Zdroj: Macrumors

Dnes nejčtenější

.