Zavřít reklamu

S příchodem jailbreaku checkra1n a unc0ver pro novější zařízení a iOS 13 se nové tweaky objevují jako na běžícím páse. Je docela velmi těžké za celý týden vybrat jen jeden jediný tweak do tohoto seriálu, ve kterém společně ty nejlepší rozebíráme. Zatímco v minulém díle jsme se společně podívali na tweak CacheClearerX, s jehož pomocí se vymazání cache a dat aplikací stane hračkou. V dnešním díle seriálu Nejlepší tweaky na jailbreak se podíváme na tweak s názvem Blanca, díky kterému si můžete přizpůsobit vzhled notifikací.

Jak jistě víte, klasicky lze v iOS zobrazit prakticky jen dvě verze notifikací. Jejich světlejší varianta se zobrazí v případě, že máte aktivní světlý režim, tmavší vzhled se poté zobrazí po aktivaci tmavého režimu. Co se týče tvaru, chování a dalších aspektů, tak v iOS nemáme prakticky žádné možnosti pro personalizaci. To se ale mění s tweakem Blanca, který je k dispozici naprosto zdarma. Po instalaci tweaku Blanca se aplikují na zobrazení notifikací první změny. Ty si ale samozřejmě můžete upravit a nastavit další funkce – stačí klasickým způsobem otevřít aplikaci Nastavení, kde sjeďte níže k sekci s tweaky a kolonku Blanca zde rozklikněte. Po rozkliknutí kolonky Blanca v Nastavení se zobrazí hned několik možností.

S prvním přepínačem si samozřejmě můžete tweak zapnout či vypnout. Níže v nastavení si můžete vybrat, na které systémové části se aplikuje tzv. tvar leaf (list) – kromě notifikací jej lze aplikovat na přehrávač médií, widgety a dock. V další sekci nastavení si můžete v řádku Summary Lines nastavit, kolik bude mít každá notifikace řádků. Zároveň je k dispozici nastavení pro zobrazení či skrytí ikony aplikace, ze které notifikace pochází, a textu x dalších oznámení. Níže je poté k dispozici nastavení hodnoty pro zaoblení rohů, společně s možností pro aktivaci zobrazení notifikací přes celou šířku obrazovky, či možnost pro zaoblení všech rohů. Berte na vědomí, že pro projevení změn je vždy nutné v pravém horním rohu klepnout na Respring. Blanca je jednoduchá aplikace, s jejíž pomocí si můžete upravit vzhled notifikací a dalších prvků v iOS. Jak už jsem zmínil, je k dispozici zcela zdarma, a to v repozitáři Packix (https://repo.packix.com/).

Čtěte dále

Více z rubriky Seriály

Dnes nejčtenější

.