Zavřít reklamu

V případě, že na vašem iPhonu máte nainstalovaný jailbreak, tak jistě víte o tom, že jej po každém vypnutí zařízení musíte obnovit, tedy provést tzv. re-jailbreak. Většina z nás se do této situace dostane asi málokdy, tedy pokud udržujete svůj iPhone nabitý a nemáte nějaké problémy se systémem, kvůli kterým byste museli zařízení často restartovat. Pokud však během dne používáte iPhone nadprůměrně, tak se může stát, že se vám iPhone kvůli vybití vypne třeba každý den, což samo o sobě není moc příjemné.

Po připojení vybitého iPhonu k nabíječce a po jeho startu je tedy poté nutné přejít do aplikace jailbreaku, zde zvolit možnost pro re-jailbreak a vyčkat, dokud se opět celý proces neprovede. Co když vám ale řeknu, že existuje možnost, pomocí které nemusíte po vybití zařízení ručně re-jailbreak provádět? V této situaci dokáže všem uživatelům pomoci tweak, který se nazývá Sentinel. Teď si nejspíše myslíte, že tento tweak po zapnutí zařízení nějakým způsobem provede automaticky jailbreak, opak je však pravdou. Sentinel jednoduše sleduje procenta vaší baterie a jakmile zjistí, že se nachází na nízké hodnotě (ve výchozím nastavení 3 %), tak v iOS spustí proces zvaný hibernace. Jakmile ke spuštění tohoto procesu dojde, tak se celý iPhone kompletně uspí a může se zdát, že je vybitý a vypnutý. Opak je však v tomto případě pravdou.

Hibernace lze v tomto případě považovat za jakési „fejkové vypnutí“. iPhone se v tomto režimu doopravdy tváří, jako by byl kompletně vypnutý – nefunguje obrazovka, nechodí notifikace, nikdo se vám nedovolá, a tak dále. Zkrátka a jednoduše se iPhone přesune do takového režimu, ve kterém nespotřebovává prakticky žádnou energii. V režimu hibernace může iPhone vydržet několik dlouhých hodin, dost možná i dní. Režim hibernace poté můžete jednoduše opustit tak, že třikrát poklepete na zapínací tlačítko vašeho iPhonu. Jablečné zařízení se tedy v tomto případě nevybije a nevypne, jelikož bude mít stále k dispozici dostatek energie v baterii – díky tomu tedy není nutné provádět re-jailbreak. Sentinel můžete poté ručně aktivovat také v ovládacím centru, v jeho nastavení si poté můžete zvolit, v kolika procentech se hibernace aktivujte. Tweak je k dispozici zdarma v repozitáři Dynastic (https://repo.dynastic.co).

Čtěte dále

Více z rubriky Seriály

Dnes nejčtenější

.