Zavřít reklamu

iOS 9.3 logo iconVydáním iOS 9.3.4 Apple opravil chybu, která byla použita k provedení jailbreaku pro iOS 9.2 – iOS 9.3.3. Nyní známý Italský hacker Luca Todesco, který je také známý jako qwertyoruiop, zveřejnil na Twitteru fotografii, na které se zdá být iPhone s jailbreakem běžícím na iOS 9.3.4.

Tweet s textem „tady na defconu“ je doprovázen obrázkem jailbrokenutého iPhonu se systémem iOS 9.3.4 a nainstalovanou Cydií. Není to poprvé, co se hacker chlubil potenciálním jailbreakem. Již v červnu předvedl způsob jailbreaku pro iOS 9.3.2, který se podobal způsobu provedení JailbreakMe přes Safari, jež však nehodlal uvolnit pro veřejnost. Stejně jako v červnu se ani nyní od Luca Todesci nepočítá se zveřejněním jakéhokoliv jailbreaku pro iOS 9.3.4.

CpHa4kYVIAAYdpi

Nicméně Apple stále podepisuje verzi iOS 9.3.3, takže pokud jste omylem aktualizovali na iOS 9.3.4, stále máte šanci downgrade zpět na iOS 9.3.3 a provedení jailbreaku od týmu Pangu. To bude možné provést tak dlouho, jak bude Apple podepisovat starší verzi s fungujícím jailbreakem.

Zatímco iOS 9.3.4 opravuje zranitelnosti systému použité týmem Pangu pro vytvoření jailbreaku na iOS 9.2 – iOS 9.3.3, stále zde mohou být jiné exploity, které by mohly být použity v budoucnu pro vytvoření dalšího jailbreaku, což jasně dokazuje i jailbreak Luca Todesci, který funguje i když Apple v nové verzi iOS opravil starší chybu.

pangu-jailbreak-ios-9

Zdroj: iPhoneHacks

Dnes nejčtenější

.