Zavřít reklamu

iOS 9.3.3 Pangu jailbreak iconSpousta uživatelů nedá dopustit na své Apple produkty a jsou s nimi spokojení v takovém stavu, v jakém přišly z fabriky. Jiní se ovšem v mobilech/tabletech rádi vrtají, ale uzavřený ekosystém Applu je k tomu příliš nepouští. Tito uživatelé pak využívají jailbreaku (pokud rovnou nepřejdou na otevřený Android), čímž dosáhnou mimo jiné také rozšířené nastavitelnosti zařízení. Minulý týden hackerská skupina Pangu umožnila jailbreak iOS 9.3.3. Psali jsme o tom zde. Jak se ale ukazuje, jailbreak není nejspolehlivější a někteří uživatelé hlásí zneužití kreditní karty, nabourání PayPal účtu a odcizení přístupových informací k různým sociálním sítím.

Okolo tohoto jailbreaku se zvedlo pozdvižení a mnoho uživatelů se do toho okamžitě pustilo. Potřebný nástroj se šířil pomocí speciálního nástroje PPHelper, šel ale také stáhnout přímo. A právě Ti, co využívali službu PPHelperu jsou nyní postižení krádežemi.

První zmínky se objevily velice brzo na redditu, konkrétně v subredditu r/jailbreak. Všichni postižení pak uvádějí, že se jim někdo naboural do jejich Facebooku, PayPalu a snažil se zneužít přístupu ke kreditní/debetní kartě. Většina útoků údajně pochází z Asie (Taiwan, Vietnam, Čína), ovšem toto nemusí být, díky možnosti využití proxy serverů, zcela pravdivé. Sami hackeři ze skupiny Pangu však odmítají jakákoliv nařčení, že by jejich jailbreak byl tím, kdo toto způsobuje. Problém je údajně v nástroji PPHelper, skrze který se jailbreak stahuje. Využíváte jailbreak ve svém telefonu také, nebo vám to za případné problémy nestojí?

jailbreak ios 9-3-3 fb

Zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.