Zavřít reklamu

Patříte mezi uživatele, kteří se po skoro třech letech stále nemohou sžít s výřezem (tzv. notchem), který se nachází v horní části iPhonů X a novějších, a máte na svém zařízení nainstalovaný jailbreak? Pokud jste si na obě dvě otázky v předchozí větě odpověděli kladně, tak se vám bude určitě líbit tento článek a tweak eggNotch, který si v dalších odstavcích představíme. V minulých dílech seriálu Nejlepší tweaky na jailbreak jsme se společně podívali například tweak Blanca, který dokáže upravit oznamovací centrum. Pokud se o tweaku eggNotch chcete dozvědět více, tak pokračujte ve čtení níže.

V případě, že se rozhodnete pro instalaci tweaku eggNotch, tak získáte možnost pro kompletní skrytí horního výřezu. Ten však samozřejmě magickým způsobem nezmizí – okolí okolo něj se pouze vybarví do černé barvy. Vzhledem k tomu, že OLED displeje, kterými disponují všechny iPhony X a novější (kromě XR a 11), umí černou barvu zobrazit vypnutím pixelů, tak černé zbarvení okolo notche vypadá opravdu velmi věrohodně. Na druhou stranu se však na horní části zařízení vytvoří velký a nevkusný rámeček, který se nemusí všem uživatelům úplně líbit. Zároveň se poté iPhone podobá spíše nějaké čínské kopii z tržiště – avšak proti gustu žádný dišputát – design je subjektivní záležitost.

Po instalaci tweaku eggNotch nemusíte prakticky nic nastavovat, vše funguje ihned po jeho aktivaci. I přesto jsou však k dispozici určitá nastavení, se kterými si můžete chování tweaku určitým způsobem přizpůsobit. Předvolby tweaku eggNotch najdete klasicky v nativní aplikaci Nastavení, kde stačí sjet o kus níže k sekci se všemi tweaky, kde poté klepněte na kolonku eggNotch. Zde si můžete nastavit barvu, která se okolo notche zobrazí (defaultně černá), společně s barvou textu v horní liště. Nachází se zde také možnost pro permanentní aktivaci tweaku, avšak vzhledem k tomu, že je tweak stále ve fázi testování, tak tato funkce nemusí občas fungovat podle představ (například v určitých aplikacích, atd.). Tweak eggNotch je k dispozici zdarma v repozitáři BigBoss (http://apt.thebigboss.org/repofiles/cydia/).

Čtěte dále

Více z rubriky Seriály

Dnes nejčtenější

.