Zavřít reklamu

Jak jistě víte, úroveň baterie vašich AirPods můžete sledovat na iPhonu či iPadu pomocí widgetu. Pokud AirPody zrovna používáte, tak vám nízkou úroveň nabití baterie oznámí speciálním tónem. V případě nabíjecího pouzdra však žádná výstraha neexistuje. Jednoduše se tak může stát, že se třeba vydáte běhat, anebo si sednete do MHD a zjistíte, že je nabíjecí pouzdro AirPods skoro vybité. Pokud v tomto případě nemáte powerbanku, tak jste „nahraní“. V případě, že však máte na vašem iPhonu či iPadu nainstalovaný jailbreak, tak si můžete stáhnout tweak, který vás o nízké úrovni nabití baterie dokáže informovat, a to pomocí jednoduché aplikace.

Tweak, který lze k výše uvedené akci využít, se nazývá AirPods Case Low Battery. Tento tweak vás tedy dokáže prostřednictvím oznámení na vašem iPhonu či iPadu upozornit na to, že má nabíjecí pouzdro k AirPodům málo baterie. Vy tak nebudete muset neustále kontrolovat úroveň nabití prostřednictvím widgetu, anebo prostřednictvím LED diody na pouzdře. Tweak funguje po instalaci prakticky ihned a není třeba nic nastavovat. I přesto je ale k dispozici jednoduché nastavení, pomocí kterého si můžete nastavit úroveň nabití baterie, při které dostanete upozornění. Zvolit si tak můžete třeba 10 % anebo více či méně – záleží jen a jen na vašich preferencích.

Nutno podotknout, že tento tweak, respektive jeho notifikace, však funguje pouze tehdy, kdy jsou v pouzdře vložené AirPody. Je to kvůli tomu, že pouzdro k AirPodům jednoduše není schopné komunikovat pomocí Bluetooth. Informace o stavu nabití bude tedy schopen tweak získávat jen tehdy, pokud jsou AirPody vložené uvnitř pouzdra. Na druhou stranu tohle ale není žádný výrazný problém – pouzdro se totiž bez vložených AirPods nikterak nevybíjí. Informaci o nízké úrovni baterie lze tedy sledovat například pokud AirPody z pouzdra budete vytahovat, anebo pokud je budete do něj vkládat. Tweak AirPods Low Case Battery je k dispozici zdarma v repozitáři Dynastic (https://repo.dynastic.co).

Čtěte dále

Více z rubriky Seriály

Dnes nejčtenější

.