Zavřít reklamu

Celkem často v různých diskuzích či fórech slýchám o tom, že si jailbreak instalují pouze uživatelé, kteří chtějí krást aplikace – tedy aby za ně nemuseli platit v App Storu. Osobně jsem jailbreak nikdy nevyužil k tomu, abych mohl nějakou aplikaci ukrást. Dle mého je krása jailbreaku ztvárněna právě v různých tweacích a funkcích, které si můžete do operačního systému iOS přidat. Zpravidla poté platí, že čím jednodušší tweak je, tak tím více užitečný může být. V minulých dílech tohoto seriálu jsme se podívali na tweak CarrierizerSleepyTime. V tomto článku se podíváme na tweak s názvem LowBatteryBanner, který má co dočinění s baterií vašeho zařízení.

Určitě jste se někdy setkali s tím, že jste se dívali na fotky, anebo třeba na nějaké video na YouTube a v tom se vám přes celou obrazovku zobrazila informace o tom, že zbývá 20 % anebo 10 % baterie. Pravdou je, že většina z nás většinou tohle oznámení odklikne, abychom mohli ihned pokračovat tam, kde jsme přestali. Na druhou stranu by však bylo nelogické tohle upozornění vypínat úplně, jelikož poté bychom se mohli na nějaké video dívat tak dlouho, dokud by se náš iPhone nevybil. A přesně tohle řeší jednoduchý tweak LowBatteryBanner. Ten totiž nahrazuje otravné oznámení na vybitou baterii přes celou obrazovku jednoduchým a elegantním oznámením v podobě banneru.

To znamená, že tehdy, kdy nabití baterie klesne na hodnotu 20 či 10 %, tak se nezobrazí oznámení přes celou obrazovku. Namísto toho se objeví jednoduché oznámení v podobě banneru – to je takové oznámení, které se zobrazí například tehdy, když vám někdo napíše na Messenger. Pokud na tento banner klepnete, tak si můžete jednoduše nastavit úsporný režim. Mohu vám zarušit, že po instalaci tohoto tweaku si na něj tak moc zvyknete, že vám po chvilce bude připadat zobrazování klasického banneru naprosto normální a přirozené. Jedinou vadou na kráse LowBatteryBanner je, že se upozornění zobrazují v angličtině. Tweak LowBatterBanner můžete jednoduše stáhnout repozitáře SparkDev (https://sparkdev.me/).

Čtěte dále

Více z rubriky Seriály

Dnes nejčtenější

.