Zavřít reklamu

Když se řekne slovo jailbreak, tak mnoho neznalých uživatelů napadne především kradení placených aplikací či odcizení údajů ke kreditní kartě. Pravdou však je, že v dnešní době už jailbreak rozhodně není prioritně stavěný na to, aby díky němu docházelo ke kradení aplikací a údajů ke kreditním kartám. Samozřejmě nechceme tvrdit, že se tohle v občasných situacích neděje, avšak v dnešní době je jailbreak určen především pro různé vylepšení systému. Zatímco v minulých dílech jsme se společně podívali například BatteryRamp pro rychlé nabití baterie anebo na StickyNote jakožto Lístečky z macOS, tak dnes se budeme věnovat počasí.

Počasí je pro každého jednoho člověka velmi důležité. Řídí se podle něj prakticky celý náš den – například to, zdali pojedete do práce na kole, anebo dopravním prostředkem, anebo zdali si dnes oblečete krátké tričko a kraťasy či dlouhou bundu, kalhoty a zimní boty. V iOS je k dispozici nativní aplikace Počasí, která svou funkci, tedy informování o počasí, plní naprosto skvěle. Někteří uživatelé však dost možná chtějí mít počasí vždy na očích – v tomto případě lze nativně využít jen widget, popřípadě je nutné stáhnout nějakou aplikaci třetí strany a nechat si zasílat notifikace. Pokud však máte iPhone či iPad s jailbreakem, tak je všemu jinak. Využít totiž můžete perfektní tweak s názvem Asteroid, díky kterého budete mít počasí na očích neustále.

Tweak Asteroid tohoto docílí hned pomocí několika přednastavení. Prvně dojde ke změně ikony nativní aplikace Počasí – po aktivaci tweaku Asteroid se ikona aplikace automaticky mění podle povětrnostních podmínek, počasí, teploty, atd. Kromě toho dojde ke změně tapety na domovské a uzamknuté obrazovce – namísto ní se zobrazí animovaná tapeta, která se opět mění podle toho, jaké počasí ve vaší lokalitě panuje. Na uzamknuté obrazovce se dále objeví widget s počasím (podobný, jako v nativním operačním systému iOS). V nastavení tweaku Asteroid si poté můžete kompletně pozměnit podobu uzamknuté obrazovky – můžete například využít přemisťování objektů, atd. Dobrou zprávou je, že tweak Asteroid si můžete stáhnout naprosto zdarma, a to z repozitáře Dynastic (https://repo.dynastic.co).

Čtěte dále

Více z rubriky Seriály

Dnes nejčtenější

.