Zavřít reklamu

Říká se, že mnohá vylepšení, která Apple do operačního systému iOS dodal, původně pochází právě z tweaků z jailbreaku. V některých případech je to pravda, ale jailbreak stále nabízí o mnoho více skvělých funkcí, které iOS (prozatím) nikoliv. V minulém díle jsme se podívali na skvělý tweak LowBatteryBanner, který dokáže skrýt otravné notifikace o vybité baterii. V dnešním díle tohoto seriálu se podíváme na tweak s názvem Sakal, díky kterého si můžete jednoduše nastavit zobrazení nadcházejícího budíku na uzamčené obrazovce.

Když si na vašem iPhonu nastavíte budík, tak se v oznamovacím centru zobrazí malá ikona, díky které můžete zjistit, že je nějaký budík aktivní. Ruku na srdce, tato ikona sice dokáže informovat o tom, že máme nastavený nějaký budík, ale neřekne nám přesně to, o jaký budík se jedná, a popřípadě za jak dlouho začne zvonit. Přesně v tomto případě se může hodit tweak Sakal, který na uzamčené obrazovce zobrazí, zdali máte aktivní nějaký budík, a pokud ano, tak zobrazí také čas, za jak dlouho začne zvonit. Jedinou malou vadou na kráse je fakt, že je tento tweak v angličtině – i na tohle však autor myslel a do nastavení přidal možnost, díky které si můžete celý tweak „počeštit“.

Jakmile tweak Sakal nainstalujete, tak je nutné si nastavit, kde přesně na uzamčené obrazovce se bude informace o budíku nacházet. Toho docílíte tak, že přejdete do nativní aplikace Nastavení, a poté sjedete níže k nainstalovaným tweakům, kde kolonku Sakal rozkliknete. Zde stačí sjet o kus níž, kde se nachází posuvníky. Pomocí nich už si jednoduše nastavíte pozici na klasické obrazovce, a také v landscape módu. Zároveň si nahoře můžete zvolit, zdali se na obrazovce zobrazí pouze informace, kdy bude zvonit, anebo informace, za jak dlouho bude budík zvonit (popřípadě obojí). Zároveň zde máte možnost již zmíněného počeštění a změnu formátu data – v případě, že chcete využít český formát, tak do příslušné kolonky vepište EEE HH:mm. Níže si poté můžete nastavit také velikost či barvu písma. Tweak Sakal můžete stáhnout z repozitáře Packix (https://repo.packix.com) zdarma.

Čtěte dále

Více z rubriky Seriály

Dnes nejčtenější

.