Zavřít reklamu

iOS 10 iconV poslední době se začaly na zahraničních i českých serverech vyskytovat různé názory, že by Apple měl pozměnit uživatelské rozhraní iOS. Změna by podle diskutujících mohla nastat už příští rok s iOS 10, který by právě kvůli svému označení měl projít razantní změnou, jako tomu bylo v případě OS X. Současný iOS je prý stále stejný a podle mnohých by potřeboval nějakou větší změnu, než tomu bylo u iOS 7, kdy dorazil flat design a vše se poměrně změnilo. Velkým kandidátem vzhledu iOS 10 je pak uživatelské rozhraní z watchOS, kde Apple ukázal, že umí navrhnout další úplně jiný vzhled pro chytré hodinky.

V redakci se k této myšlence nepříkláníme a nemyslíme si, že by iOS potřeboval zcela nové uživatelské rozhraní, které by ve výsledku změnilo i ovládání telefonu, což by spousta uživatelů nenesla zrovna pozitivně. V jailbreak komunitě je možné téměř vše a proto už nyní přicházejí první návrhy, jak by mohl takový vzhled z watchOS na iPhonu vlastně vypadat.

Nový tweak s názvem Aeternum Hives staví na svém předchůdci z minulého roku, ale přináší ještě další novinky, které posouvají styl ovládání iPhonu s Apple Watch rozhraním zase o stupeň dál. Namísto složek máte totiž určité skupiny ikon, kde po přibližení spouštíte už jednotlivé aplikace. Jak můžete vidět na videu níže, rozhraní se ovládá úplně stejně jako na Apple Watch, až na přibližení pomocí korunky, která na iPhonu samozřejmě není. I tak můžete jednotlivé ikony přibližovat pomocí funkce „pinch to zoom.“ Namísto čtvercových ikon se zaoblenými rohy máme k dispozici ikony kulaté, které se dokonce změnily i v samostném Docku, jenž je charakteristický pro domácí obrazovku současného iOS.

Tweak je prozatím ještě ve fázi testování, ale už brzy by měl dorazit do Cydie, odkud si jej budou moct všichni s jailbraknutým iPhonem stáhnout. Redaktor z iDownloadBlog ukazuje ve videu dokonce i možnost jednolitvé aplikace přemisťovat mezi jednotlivými skupinami a další nastavení tweaku, kde si například do docku můžete přidat až 7 ikon.

Dnes nejčtenější

.