Zavřít reklamu

V současné uspěchané době je naprosto nutné, abychom si vše nějakým způsobem zapisovali. Během jediného dne totiž může váš mozek pracovat s nespočtem různých věcí a často se stává, že na něco prostě a jednoduše zapomenete. Někteří jedinci v tomto případě rádi sáhnou po kusu papíru, který si položí na stůl, popřípadě si všechny poznámky píší do klasického deníku či kalendáře. Tito jedinci každopádně musí svůj deníček všude tahat s sebou, což není úplně ideální. Druhá skupina uživatelů si pak poznámky zapisuje do poznámkových aplikací, kterých je k dispozici opravdu nespočet – ne všichni uživatelé ale musí být nutně se svou poznámkovou aplikací spokojení.

Pokud byste se rozhodli pro nalezení nějaké dobré aplikace pro zaznamenávání poznámek, tak nejspíše narazíte na největší „hráče“ v oboru, mezi které patří třeba OneNote od Microsoftu, anebo třeba Evernote. Tyto aplikace jsou pro správu poznámek vcelku komplexní a nabízí mnoho různých funkcí, navíc k tomu máte poznámky vždy k dispozici online. Pravdou ale je, že jsou tyto aplikace placené – OneNote je součástí balíčku Microsoft Office a Evernote sice nabízí verzi zdarma, ta je však kvůli omezením spíše nepoužitelná. Někteří jedinci tedy možná hledají bezplatnou alternativu, která navíc bude jednoduchá, a se kterou se nebudete muset několik dlouhých hodin seznamovat a hledat, jak se vlastně co dělá. Věřte nebo ne, i těchto bezplatných zápisníků pro poznámky je k dispozici hromada – v tomto článku se každopádně podíváme na oblíbenou aplikaci Joplin.

Aplikace Joplin, která slouží k zapisování poznámek, je k dispozici naprosto zdarma, a to dokonce v režimu open-source. Veškeré poznámky, které v aplikaci vytvoříte, jsou jednoduše organizovány do jednotlivých deníků. V jednotlivých záznamech pak samozřejmě můžete vyhledávat, kromě toho je můžete kopírovat či určitým způsobem označit pro lepší přehlednost. Dobrou zprávou je, že pokud byste chtěli na Joplin přejít z Evernote, tak samozřejmě můžete. Stačí importovat soubor .enex z Evernote a potěší i fakt, že nepřijdete o formátování, obrázky, přílohy a metadata. Veškeré poznámky pak můžete synchronizovat napříč vašimi zařízeními, a to pomocí Dropboxu, OneDrive či NextCloud. Joplin je k dispozici na veškeré populární platformy, tedy Windows, Linux, macOS, Android a iOS. Hledáte-li jednoduchou bezplatnou aplikaci pro zapisování poznámek, rozhodně dejte aplikaci Joplin šanci.

Čtěte dále

Více z rubriky Seriály

Dnes nejčtenější

.