Zavřít reklamu

Většina věcí, které na našich iPhonech provádíme, vyžaduje Wi-Fi nebo mobilní datové připojení. K fungování smartphonu je ale nezbytný také funkční mobilní signál. Každému z nás se jistě čas od času stane, že signál na našem iOS zařízení nefunguje tak, jak by mělo. Jedná se bezesporu o nepříjemnou komplikaci, která má ale naštěstí většinou snadné řešení. Jakými způsoby lze zlepšit signál na vašem iPhonu?

Obnovte připojení

Podobně jako v případě Wi-Fi připojení probíhá obvykle i hledání signálu na vašem iPhonu v pozadí. Ve většině případů se jedná o bezproblémově probíhající proces, pokud ale nastanou komplikace, může se stát, že se váš iPhone zasekne v neustálém hledání nejbližšího vysílače signálu. Stejně jako v případě většiny jiných problémů obvykle zabírá řešení typu „vypnout a zase zapnout“ – nejjednodušším způsobem „restartu“ signálu je aktivace režimu Letadlo v Ovládacím centru na několik sekund. Po jeho deaktivaci by se váš iPhone měl opět bez problémů připojit k nejbližšímu vysílači. Pokud máte více času, zkuste také vypnout a znovu zapnout váš iPhone. Další možností je reset síťových nastavení. Než ho provedete, ujistěte se, že si pamatujete hesla ke všem Wi-Fi sítím, ke kterým se připojujete. Poté spusťte Nastavení -> Obecné -> Resetovat -> Obnovit nastavení sítě, a potvrďte reset.

Zkontrolujte aktualizace

Nic není dokonalé – ani software ve vašem iPhonu. Někdy se může stát, že problémy se signálem mají příčinu v chybě v operačním systému – tyto chyby Apple opravuje v aktualizacích. Ujistěte se, že na vašem iPhonu běží nejnovější dostupná verze operačního systému. Případnou dostupnost aktualizace ověříte v Nastavení -> Obecné -> Aktualizace softwaru. V Nastavení -> Obecné -> Informace můžete v sekci Primární -> Operátor ověřit verzi nastavení operátora.

Nabijte svůj telefon – nebo to zkuste jinak

Vybitý nebo téměř vybitý telefon vám příliš dobře neposlouží. Slabá baterie iPhonu navíc může negativně ovlivnit kvalitu příjmu signálu – nedostatečně nabité zařízení nemusí zvládat hledání nejbližšího vysílače. Ujistěte se tedy, že je váš iPhone nabitý minimálně na 50 % kapacity baterie, a pokud jste zaznamenali zhoršení kvality signálu, může být jedním z řešení připojení iPhonu k nabíječce. Může se také stát, že místo, na kterém se právě nacházíte, je na tom zkrátka s příjmem signálu o něco hůře – někdy může být řešením pouhý přesun někam, kde je signál silnější. Pokud nic z uvedeného nezabralo, můžete vyzkoušet Wi-Fi hovor.

Odstraňte obal a zkontrolujte SIM kartu

Používání obalu u iPhonu je zajisté dobrý nápad. Materiál a tloušťka obalu či krytu může ale někdy negativně ovlivnit příjem signálu vašeho smartphonu. Pokud se tedy potýkáte s příliš slabým signálem, zkuste svůj iPhone „svléknout“, případně alespoň vyměnit stávající kryt za takový, který je tenčí nebo vyrobený z jiného materiálu. Abyste získali jistotu, že toto řešení opravdu funguje, zkuste bez stávajícího krytu vydržet ideálně po dobu několika dní. Co se materiálu týče, zkuste volit takové kryty a obaly, které neobsahují kovové prvky. Problém může někdy spočívat i v SIM kartě. Ta sice nebývá příliš častou příčinou špatného signálu, přesto ji ale zkuste ze svého iPhonu opatrně vyjmout a zkontrolovat, jestli není poškozená nebo znečištěná. O výměnu SIM karty můžete požádat u svého operátora.

Dnes nejčtenější

.