Zavřít reklamu

LegbaCoreBezpečnostný výskumník Trammell Hudson počas konferencie 32C3 odhalil, že Apple odkúpil firmu LegbaCore. Tá sa sústredí na vývoj zabezpečenia firmwaru v rôznych zariadeniach a podľa popisu „pomáha budovať systémy, ktoré sú tak bezpečné, ako to možné.“ Prvý náznak odkúpenia vtedy ešte neznámou firmou si mohli ľudia všimnúť v novembri/listopadu minulého roka. Vtedy LegbaCore na svojom webe napísala, že už nebude spolupracovať so žiadnymi novými zákazníkmi. Následne zakladatelia firmy odhalili, že pracujú pre Apple na plný úväzok. Vtedy došlo k jednoznačnému potvrdeniu, že Apple zrejme firmu odkúpil.

LegbaCore bola pritom firma, ktorá prezentovala svoje schopnosti napríklad s vírusom Thunderstrike 2. Jedná sa o vírus, ktorý sa nedá odstrániť, pretože infikuje firmware počítača a je odolný voči aktualizáciám. Vírus bol prezentovaný hlavne ako demo a firma ochotne spolupracovala s Applom na zvýšení zabezpečenia svojich počítačov. Prvý update, ktorý ochránil počítače pred Thunderstrike 2, vznikol v júni/červnu 2015.

A nielen to. Schopnosti firmy LegbaCore zaujali Apple natoľko, že už minulé leto začala dvojica jednať o odkúpení za účelom veľmi zaujímavej a vplyvnej práce. O čo sa ale jedná? To tvorcovia nemôžu povedať, ale nie je vylúčené, že to môže súvisieť so zabezpečením autonómneho vozidla, na ktorom Apple pracuje. Predsa len, hacknúť auto by malo fatálne následky na osoby v ňom a to určite Apple nechce.

LegbaCore

*Zdroj: MacRumors

Dnes nejčtenější

.