Zavřít reklamu

Se závěrem týdne vám opět přinášíme přehled dalších užitečných zkratek pro iOS. Než se pustíte do jejich instalace a zkoušení, připomínáme, že je potřeba každou zkratku otevřít v prostředí prohlížeče Safari na iPhonu, do kterého ji budete chtít nainstalovat. Ujistěte se také, že jste v Nastavení -> Zkratky povolili používání nedůvěryhodných zkratek.

Dictate Groceries

Jak název napovídá, s pomocí zkratky Dictate Groceries můžete na vašem iPhonu kdykoliv snadno a rychle zahájit diktování vašeho nákupního seznamu. Nákupní seznam se automaticky uloží do nativních Připomínek, diktování ukončíte jednoduše vyslovením výrazu Done.

Zkratku Dictate Groceries stáhnete zde.

Share Live Photo

Určitě se vám již někdy stalo, že jste na iPhonu pořídili snímek ve formátu Live Photo, který vypadal skvěle jako video i jako statická fotografie. S pomocí zkratky s názvem Share Live Photo můžete libovolnou fotografii ve formátu Live Photo uložit a sdílet jako video a zároveň také jako klasickou fotografii.

Zkratku Share Live Photo stáhnete zde.

Read Later

Používáte na vašem iPhonu aplikaci Pocket pro ukládání obsahu z webu k přečtení na později? S pomocí této zkratky můžete snadno a rychle z listu sdílení uložit vybraný obsah z internetu pro pozdější přečtení offline, a to nejen v aplikaci Pocket, ale třeba také v režimu čtečky webového prohlížeče Safari.

Zkratku Read Later stáhnete zde.

Copy Precise Time

Potřebujete z jakýchkoliv důvodů někam zadat přesné datum a čas? Nemusíte vše potřebné zdlouhavě zjišťovat, krkolomně zapisovat a následně zadávat na potřebné místo. Po spuštění zkratky s názvem Copy Precise Time dojde ke zkopírování všech potřebných údajů do schránky vašeho iPhonu, odkud je poté můžete kamkoliv jednoduše vložit.

Zkratku Copy Precise Time stáhnete zde.

What Week It Is?

Může se stát, že budete někdy potřebovat zjistit, jaký týden v roce právě je. Informace tohoto typu obvykle nepatří mezi údaje, o kterých bychom měli neustálý přehled a které bychom běžně nosili v hlavě. Díky zkratce s názvem What Week It Is již nebudete muset složitě zjišťovat, v kolikátém týdnu v roce se právě nacházíme – stačí zkratku jednoduše spustit, a ona vám vše potřebné sdělí okamžitě sama.

Zkratku What Week It Is stáhnete zde.

Čtěte dále

Více z rubriky Seriály

Dnes nejčtenější

.