Zavřít reklamu

Live Photos jsou opravdu skvělé. Vzhledem k tomu, že se díky této funkci přidá do fotografie videozáznam, který si můžete kdykoliv v spustit v galerii, tak si můžete různé momenty připomenout o mnoho lépe, než jen kdybyste se dívali na klasickou fotku. Live Photos můžete bez problému sdílet s jakýmkoliv uživatelem iOS, který si je samozřejmě může na svém zařízení také přehrát. Pokud byste však chtěli takovou fotku zaslat někomu na Android, tak si uživatel nebude schopný Live Photo přehrát. Existuje však možnost, pomocí které je tento postup možný – převod Live Photo do formátu GIF. Nepotřebujete k tomu dokonce ani žádnou aplikaci třetí strany, stačí vám nativní aplikace Fotky.

Jak v iOS převést Live Photos na GIF

Na vašem iOS zařízení, na kterém máte vyfocenou Live Photo, se přesuňte do aplikace Fotky, a poté na ni klikněte. Jakmile budete v náhledu fotografie, tak přejeďte prstem zezdola nahoru. Otevřou se různé informace o fotografii, jako je například místo, či lidi, kteří se na fotografii nachází. Vás však zajímá sekce efekty, zde poté konkrétně možnost Smyčka a Odrážení. Pokud na vybranou fotografii aplikujete jeden z těchto efektů, tak se z Live Photo stane animovaný GIF, který můžete sdílet kamkoliv na internet, anebo na Android. Rozdíl je v tom, že Smyčka přehrává animaci pořád dokola od začátku do konce, kdežto Odrážení animaci přehraje, a poté ji přehraje znovu pozpátku. Jaký efekt si zvolíte je jen a jen na vás. Jakmile jej aplikujete, tak je hotovo. Animace se poté objeví v albu s názvem Animované. Pokud se animaci rozhodnete sdílet, tak je nutné, abyste ji také z alba Animované sdíleli. Pokud byste ji sdíleli z klasického přehledu všech fotek, tak se nezašle animace, ale obyčejná fotka.

Pomocí tohoto návodu můžete jednoduše sdílet Live Photos i s ostatními uživateli, kteří nevlastní iPhone, iPad, či jiné jablečné zařízení. Líbí se mi, že je tato možnost klasicky dostupná přímo v nativní aplikaci Fotky a nemusíte tak zbytečně stahovat další aplikaci, jako tomu bylo v minulých verzích operačního systému iOS.

iphone-6s-live-photos-fb

Dnes nejčtenější

.