Zavřít reklamu

Pokud chcete na vašich jablečných hodinkách zvýšit úroveň svého soukromí, tak velice jednoduše můžete. Mimo to, že Apple Watch slouží jako skvělý sportovní doplněk, tak se na nich také zobrazuje plno notifikací. Nejčastěji v podobě různých zpráv, například z Messengeru, anebo z nativní aplikace Zprávy. Pokud vám jedna taková zpráva přijde, tak se na hodinkách zobrazí oznámení, ve kterém se taktéž ihned zobrazí část zprávy. Pokud tedy máte zrovna hodinky nějakým způsobem odkloněné, tak si prakticky kdokoliv může přečíst, kdo vám co napsal. Naštěstí se i na tohle myslelo a inženýři v Applu nám dali jednoduchou možnost, pomocí které můžeme i tomuto zabránit. Pokud se chcete dozvědět více, tak pokračujte ve čtení.

Jak na Apple Watch zakázat náhled zpráv a dalších notifikací

Jak už jsem jednou zmínil, tak ve výchozím nastavení je nastaveno, aby se každá příchozí notifikace zobrazila i s náhledem. Na vašich Apple Watch se tedy zobrazí, odkud notifikace pochází, a také její část – například kus zprávy. V nastavení jablečných hodinek lze však jednoduše zvolit zobrazení notifikace, ale bez náhledu. V praxi to vypadá tak, že vám přijde notifikace, ale pro zobrazení jejího náhledu na ni budete muset na displeji hodinek kliknout. Pokud se vám tato funkce zamlouvá, tak na iPhonu otevřete aplikaci Watch. V dolním menu se přepněte do sekce Moje hodinky, kde rozklikněte kolonku Oznámení. Tady už jen stačí aktivovat možnost s názvem Soukromí oznámení.

Osobně mám tuto funkci aktivovanou prakticky od té doby, co jsem si Apple Watch zakoupil. Nemusím mít tak starost, že by mi někdo mohl číst zprávy tehdy, kdy bych zrovna nedával pozor. Na funkci jsem si doopravdy zvyknul a z vlastní zkušenosti už bych ji považoval za automatickou. Pokud tedy chcete ochránit své soukromí, tak rozhodně doporučuji využít této funkce.

Apple Watch Series 4 FB 2

Dnes nejčtenější

.