Zavřít reklamu

Trh s chytrými hodinkami bylo poslední dva roky velmi zajímavé sledovat. Před několika lety ještě v podstatě neexistoval a nikdo o něj nejevil zájem. Pak se začalo spekulovat o tom, že Apple něco chystá a z dříve velmi okrajového segmentu se najednou stal velmi lukrativní segment. Před Apple Watch se stihlo objevit pár zajímavějších modelů, ale až chytré hodinky od Applu způsobily onen boom. Boom, který je ovšem po dvou letech na ústupu a na popularitě získávají jednoduší modely, zaměřující se především například na fitness funkce. 

S nejnovějšími daty přišla analytická společnost IDC a aktuální výsledky nejsou pro Apple vůbec lichotivé. Cupertinská společnost v tom však není sama. Samsung si vede ještě hůře. Na nejvyšších místech se naopak nachází společnosti, které se věnují jednodušším chytrým doplňkům, často ve formě obyčejných fitness náramků.

Za třetí kvartál si nejvíce trhu uzmula společnost Fitbit, která prodala 5,3 milionů zařízení a vlastní tak 23% trhu. Meziročně si tak polepšila o více než 1,5%. Na druhém místě se nachází Xiaomi s 3,8 miliony prodaných kusů a s 16,5% trhu. Na třetím místě se pak nachází Garmin s 1,3 milionu prodaných kusů a 5,7% podílem na trhu.

apple-watch-wearables-idc-3q16

4. místo patří Applu, kterému se podařilo prodat 1,1 milionu Apple Watch a zabírá tak 4,9% trhu. Ve stejné době v minulém roce společnost prodala 3,9 milionu kusů a patřilo jí 17,5% trhu. Za současné špatné výsledky může hned několik věcí. V první řadě konkurence v podobě levných chytrých náramků (viz výše), ačkoliv tyto zvládnou tak 10% toho, co Apple Watch. Na prodejích se také projevila zastaralá nabídka, jelikož se do těchto výsledků nestačily plně promítnout prodeje Series 2.

apple-watch-nike-fb-2

Zdroj: Macrumors

Dnes nejčtenější

.