Zavřít reklamu

Huawei watch icon
Jednou větou – Huawei Watch jsou krásné. Musím to zdůraznit, protože velká spousta zákazníků se při výběru chytrých hodinek zaměřuje na design, což samozřejmě logicky vyplývá. Hodinky od čínského výrobce Huawei se právě v těchto dnech dostávají na trh. Jsou hodinky pouze vyhypovaným kouskem hardwaru nebo je jejich pověst skutečně podložena skvělou kvalitou zařízení? Nejočekávanější chytré hodinky uplynulého roku jsou tu!

Design hodinek je skutečně skvělý. Výrobce si dal záležet a protože jako operační systém zvolili Android Wear, tak se mohli plně soustředit na zpracování hodinek a nezdržovat se tak tvořením OS. Huawei se se svými hodinkami stal největším konkurentem Apple Watch, minimálně, co se detailů a zpracování týče. Použité materiály jenom podtrhávají celkovou kvalitu zařízení. Jedná se o broušenou tvrzenou ocel s celkovou tloušťkou zařízení 11,3 mm. Nejlépe potom hodinky vypadají v kooperaci s koženým páskem, ale na výběr bude samozřejmě z mnoha jiných variant a můžete si popřípadě zvolit řemínek ze svých hodinek, pokud jsou 18mm velké.

Huawei Watch Prices

AMOLED displej ve velikosti 1,4″ s rozlišením 400×400 a jemností 286 ppi. Pro ochranu proti poškrábání je použito safírové sklíčko. Celé zařízení je poháněno baterií s kapacitou 300 mAh, procesorem Snapdragon 400 s taktem 1.2 GHz a pamětí 512 MB. Vnitřní úložiště, tedy místo pro OS a případná data z telefonu obstarají 4 GB. Potěšující je rozhodně certifikace IP67, tedy úplná ochrana proti prachu a vodotěsnost do jednoho metru na třicet minut.

Huawei Watch live

Huawei Watch jsou plně kompatibilní s iOS, což přináší vlastně úplně nový pohled na věc. Rozhodně můžete počítat s notifikacemi. Například notifikaci příchozího e-mailu můžete archivovat, smazat nebo na ní odpovědět pomocí aplikace od Gmailu. Android Wear přináší pro majitele iPhonů absolutně nový pohled na chytré hodinky, protože se jedná, podle mého názoru, o nejvyspělejší operační systém chytré wearable elektroniky.

Huawei Watch AW

Jak je to s hodinkami skutečně? Je to pouze vyhypované zařízení? Zatím těžko soudit, protože hodinky jsou zatím na trhu nedlouho, takže všechny mušky ještě nejsou objevené, ale můžu říct, že se moc těším až se hodinky dostanou k nám do České Republiky a hlavně až se mi dostanou do rukou. Jsou to první hodinky od Huawei a Číňané si na nich skutečně dali záležet. Implementovali do nich operační systém Android Wear, který se stále rozvíjí a čeká ho velká budoucnost. Design, který se jen tak neokouká a hlavně možnost komunikace s iPhonem, která ještě do nedávna nebyl možná. U nás by se měly hodinky prodávat od 9 000 do 20 000, možnost výběru tedy bude obsáhlá. Nechci předbíhat, ale druhá generace hodinek bude skutečně dokonalá. Na každý pád ale můžu říct, že Huawei odvedli dobrou práci.

Huawei Watch gold

*Zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.