Zavřít reklamu

Na stránkách LsA nově spouštíme seriál, ve kterém vám budeme pravidelně nabízet tipy na užitečné zkratky pro vaše iOS zařízení. V dnešním díle se budeme věnovat zkratkám, souvisejícím se zdravím a fitness.

Zdřímnutí

Spaní přes den se obvykle nedoporučuje, “šlofík” o té správné délce vám ale často může prospět. Pro načasování zdřímnutí existuje řada aplikací třetích stran, můžete si nastavit budík přímo ve vašem iPhonu, nebo zkrátka jen použít zkratku Nap. Díky ní si můžete zdřímnout na 30 – 90 minut, v rámci zkratky se automaticky aktivuje režim Nerušit a dojde k záznamu do aplikaci Zdraví.

Spolkni prášek!

Ať už berete tradiční léky, vitamíny, doplňky stravy nebo třeba fitness suplementy, je snadné zapomenout, kdy si je vlastně máte vzít. Na pomoc si můžete přivolat užitečnou zkratku s názvem Pill Reminder, která vás nejen upozorní na to, že si máte vzít prášek, ale umožní vám také poznamenat si, jaký druh léku či doplňku jste si právě vzali. Zkratka Pill Reminder vyžaduje povolení přístupu k Připomínkám.

Výkaz aktivity

Zkratky s názvem Activity Report vám okamžitě podá zprávu o vaší pohybové aktivitě na základě dat, získaných z nativního Zdraví ve vašem iPhonu. Pokud se vám tedy nechce spouštět aplikaci Kondice, můžete k této zkratce přiřadit hlasový příkaz, který vám bude vyhovovat. Pokaždé, když budete chtít zjistit podrobnosti ohledně vaší aktivity, se pak už stačí jen zeptat Siri na vašem iPhonu.

Pitný režim

Dodržování pitného režimu je důležité – a to nejenom v létě. Pokud nepřijímáte dostatek těch správných tekutin, můžete mít řadu zdravotních problémů. Abyste se ujistili, že skutečně pijete tolik, kolik byste měli, můžete příjem svých tekutin zaznamenávat prostřednictvím zkratky Log Water Drank. Zkratka vám umožní zadávat příjem tekutin ve sklenicích nebo mililitrech a upozorní vás na nutnost zvýšeného příjmu v případě, že venku panují vedra.

Výpočet BMI

Princip výpočtu Body Mass Index (BMI) asi většina z vás zná. Proč ale příslušné údaje zadávat do aplikací třetích stran nebo do kalkulačky na vašem iPhonu, když můžete využít jednoduchou a rychlou zkratku? Zkratka s prostým názvem BMI Calculator vám pomůže vypočítat hodnotu vašeho BMI na základě vámi zadaných údajů a okamžitě vám poskytne přesný výsledek spolu s informací o tom, zda je vaše BMI v pořádku.

Čtěte dále

Více z rubriky Seriály

Dnes nejčtenější

.