Zavřít reklamu

V poslední době se čím dál tím více uživatelů uchyluje k tomu, že si ruší své sociální účty. Někteří uživatele tak činí kvůli tomu, že o nich společnosti sbírají různá osobní data, další uživatelé zase kvůli tomu, že na nich tráví příliš mnoho času. Pokud i vy mezi tyto uživatele patříte a chtěli byste zjistit, jakým způsobem lze kompletně zrušit Instagram, tak dočtěte tento článek až do konce.

Jak deaktivovat účet na Instagramu

Pokud máte na svém Instagramu nějaké pěkné fotografie, o které nechcete přijít, tak dost možná netoužíte po kompletním odstranění účtu. Instagram nabízí možnost, pomocí kterého si svůj účet můžete deaktivovat. Deaktivace v tomto případě znamená, že se váš profil nebude na Instagramu nacházet a nebude nijak možné vás skrze něj kontaktovat. Zmiznou také veškerá to se mi líbí a komentáře, které jste udělili. Avšak v případě, že se budete chtít na Instagram vrátit, tak se stačí znovu přihlásit a účet se znovu aktivuje. Pokud chcete této možnosti využít, tak se musíte přesunout k Macu či počítači – v mobilní aplikaci deaktivace není možná. Poté klepněte na tento odkaz a přihlaste se pomocí vašeho instagramového účtu. Nyní v pravé horní části okna klepněte na ikonu panáčka, kde zvolte možnost Upravit profil. Zde už jen stačí klepnout na možnost Dočasná deaktivace vlastního účtu. Pak už jen zvolte důvod, kvůli kterému chcete účet deaktivovat, zadejte vaše heslo a klepněte na Dočasně deaktivovat účet.

Jak permanentně zrušit Instagram

V případě, že nechcete využít možnosti pro pouhé deaktivování účtu, ale chcete se z Instagramu doopravdy nadobro odstranit, tak můžete. Berte však v potaz, že po odstranění už se nebudete moct vrátit zpět, a že přijdete o veškeré fotografie, videa a zprávy. I v tomto případě nelze v mobilní aplikaci účet odstranit, a proto se musíte přesunout na Mac či počítač. Jakmile tak učiníte, tak klepněte na tento odkaz. Pomocí vašeho instagramového účtu se přihlaste a z rozbalovací nabídky vedle textu Proč chcete svůj účet odstranit? vyberte důvod, proč jste se k odstranění účtu rozhodli. Až jakmile vyberete důvod, tak se zobrazí možnost pro odstranění účtu. Pokud jste vybrali důvod a tuto akci jste si dvakrát promysleli, tak stačí zadat vaše heslo a klepnout na možnost Trvale účet odstranit.

Témata:

Čtěte dále

Více z rubriky Seriály

Související články

Dnes nejčtenější