Zavřít reklamu

Pokud používáte byť jeden jediný produkt od jablečné společnosti, tak s největší pravděpodobností máte vytvořený také účet Apple ID. Tento účet sdružuje veškerá zařízení od Applu a můžete díky něj využít všech služeb kalifornského giganta. Pokud jste se však rozhodli s Applem nadobro skoncovat, anebo chcete například přejít na nový Apple ID účet, tak by se vám mohl hodit návod, jak lze Apple ID zrušit. Tento postup se dozvíte v tomto návodu.

Zrušení Apple ID

V případě, že jste se rozhodli pro zrušení vašeho Apple ID, tak se prvně na vašem Macu, iPhonu, iPadu, či jiném jablečném zařízení přesuňte na oficiální stránky Applu věnované soukromí pomocí tohoto odkazu. Jakmile tak učiníte, tak se přihlaste k účtu Apple ID, který chcete zrušit. Pokud máte aktivní dvoufaktorové ověření, tak možná budete muset zadat šestimístný kód, který se zobrazí na jednom z vašich zařízení. Nyní už jen stačí, abyste na úvodní obrazovce klepnuli na možnost Požádejte o smazání účtu v sekci Smazání účtu. Poté si stačí přečíst veškerá ustanovení, která se zrušením účtu souvisí. Pak už jen vyberte důvod, který pro zrušení účtu máte, a stiskněte tlačítko Pokračovat. Vzhledem k tomu, že Apple veškeré žádosti individuálně ověřuje, tak celý tento proces může trvat až 7 dní.

Deaktivace Apple ID

Pokud se rozhodnete pro kompletní zrušení Apple ID, tak už neexistuje žádná jiná možnost, pomocí které byste se mohli vrátit zpět a k účtu se opět přihlásit. Apple proto nabízí další možnost v podobě deaktivace Apple ID. Deaktivace se oproti zrušení liší v tom, že se k vašemu účtu Apple ID můžete kdykoliv vrátit. I v tomto případě trvá posouzení pro deaktivaci účtu až 7 dní. Pokud chcete váš účet pouze deaktivovat, tak se opět stačí přesunout na stránky věnované soukromí pomocí tohoto odkazu. Zde poté stačí v sekci Deaktivace účtu klepnout na možnost Požádejte o deaktivaci účtu. Zde si poté přečtěte veškeré náležitosti a pokud s nimi souhlasíte, tak vyberte důvod pro deaktivaci a stiskněte tlačítko Pokračovat.

Čtěte dále

Více z rubriky Seriály

Dnes nejčtenější

.