Zavřít reklamu

Čím dál tím více uživatelů sociálních sítí přemýšlí o tom, že si své účty jednoduše odstraní. Důvodů k tomu může být hned několik – mezi ty nejzákladnější patří však bezesporu strach či nesouhlas se sběrem jejich osobních dat provozovateli sociálních sítí. Prakticky celá „éra sociálních sítí“ začala představením Facebooku, který byl oficiálně pro veřejnost spuštěn již před 16 lety. Pojďme se v tomto článku podívat na to, jakým způsobem můžete Facebook kompletně zrušit.

Deaktivace nebo zrušení?

Ještě před tím, než se do procesu zrušení pustíme, se podíváme na dvě možnosti, které Facebook pro zrušení účtu nabízí. V prvním případě můžete svůj účet deaktivovat. Pokud svůj účet deaktivujete, tak se k němu můžete kdykoliv vrátit. Z Facebooku však váš profil zmizí a lidé vás nebudou moci vyhledat, ani kontaktovat. Některé informace však uživatelů, zůstanou zobrazené, například zprávy, které jste jim poslali. V případě, že se rozhodnete pro odstranění účtu, tak po dokončení procesu už k němu jednoduše přístup nezískáte. Od podání žádnosti o odstranění běží lhůta 30 dnů, během které můžete účet získat zpět. Poté už to možné nebude. Pokud se během těchto 30 dnů k účtu přihlásíte, k odstranění účtu nedojde. Po odstranění už se na Facebooku nebudete nacházet a váš účet se odstraní.

Postup na iPhonu

Pokud chcete na vašem iPhonu (či iPadu) provést deaktivaci či odstranění účtu, tak postupujte následovně. Přesuňte se do aplikace Facebook, a poté v pravém dolním rohu klepněte na ikonu tří čar. V menu, které se zobrazí, se přesuňte úplně dolů a stiskněte možnost Nastavení a soukromí. Pak zvolte možnost Nastavení. Nyní stačí, abyste se v nastavení přesunuli dolů ke kategorii s názvem Vaše informace na Facebooku. Zde poté rozklikněte sekci Vlastnictví a nastavení účtu, kde zvolte možnost Deaktivace a odstranění. Pak už si jen zvolte, zdali chcete účet deaktivovat či odstranit. Poté zadejte vaše heslo a stiskněte tlačítko Pokračovat. Nyní stačí zvolit důvod k deaktivaci či odstranění, a poté opět stisknout tlačítko Pokračovat.

Postup na macOS

V případě, že jste se rozhodli pro deaktivaci či odstranění účtu na vašem Macu či MacBooku, tak se prvně v libovolném webovém prohlížeči přihlaste k vašemu facebookovému účtu. Jakmile tak učiníte, tak v pravém horním rohu klepněte na ikonu šipky a z rozbalovacího menu, které se zobrazí, vyberte možnost Nastavení. V levém menu poté zvolte možnost Vaše informace na Facebooku a po načtení této kategorie klepněte na tlačítko Zobrazit u možnost Deaktivace a odstranění. Nyní si stačí zvolit, zdali chcete účet deaktivovat či odstranit. Pak se autorizujte pomocí hesla, vyberte důvod k deaktivaci či odstranění, a je hotovo.

Čtěte dále

Více z rubriky Seriály

Dnes nejčtenější

Další články