Zavřít reklamu

Pokud patříte mezi starší uživatele jablečných zařízení, máte zajisté pod svým účtem Apple ID vedenou nějakou platební metodu. V České republice se jakožto prakticky jediná možnost pro nastavení platební metody jeví platební karta. V některých státech je však k dispozici například i PayPal. Čas od času se můžete dostat do situace, kdy potřebujete vaší platební metodu změnit, upravit, anebo třeba odstranit – například v případě vydání nové platební karty. Pojďme se společně v tomto návodu podívat, jak na to.

Jak na iPhonu upravit či odstranit platební metody

Pokud chcete upravit či odstranit platební metodu přiřazenou k vašemu Apple ID, tak se na vašem iPhonu či iPadu přesuňte do nativní aplikace Nastavení. Zde poté nahoře klepněte na záložku profilu vašeho účtu. Jakmile tak učiníte, tak vyčkejte, dokud se nenačtou veškeré informace. Poté pod vaším jménem a e-mailem klepněte na třetí kolonku, která nese název Platby a doručování. Poté se budou opět načítat informace a před samotným zobrazením se budete muset autorizovat pomocí Face ID či Touch ID. Poté, co se úspěšně autorizujete, tak se zobrazí vaše současné platební metody. Pro odstranění platební metody klepněte v pravém horním rohu na tlačítko Upravit. Pak už jen stačí, abyste u metody, kterou chcete odstranit, klepnuli na ikonu –, a poté volbu potvrdili stisknutím tlačítka Odstranit. Pokud chcete platební metodu přidat, tak stačí klepnout na možnost Přidat platební metodu a projít si klasickým nastavením.

V případě, že chcete současnou platební metodu upravit, tak máte z poloviny smůlu. Změnit lze totiž jen fakturační adresa, a to tak, že klepnete na konkrétní platební metodu, a poté rozkliknete řádek v sekci Fakturační adresa. Pokud chcete změnit platební údaje, tak musíte současnou metodu pomocí výše uvedeného postupu odstranit, a poté přidat úplně novou. Berte v potaz, že po změně či odstranění budete muset také upravit Apple Pay, abyste mohli jednoduše platit pomocí vašeho jablečného zařízení.

Čtěte dále

Více z rubriky Seriály

Dnes nejčtenější

.