Zavřít reklamu

V momentální situaci, kdy platí nejen v České republice omezení volného pohybu, se můžeme s našimi nejbližšími, pokud tedy nechceme riskovat nákazu koronavirem, spojit pomocí FaceTime. Pokud mají obě strany, které spolu chtějí hovor vést, k dispozici jablečné zařízení, tak je FaceTime tou nejlepší volbou, kterou můžete zvolit. Kvalita přenášeného zvuku a samozřejmě i videa je naprosto parádní a dost rychle si na FaceTime navyknete. Pokud používáte FaceTime na Macu, tak by vás mohlo zajímat, jakým způsobem můžete nastavit, aby se videohovor FaceTime zobrazoval vždy v popředí.

Jak nastavit, aby se na Macu zobrazoval video hovor FaceTime v popředí

Nejprve je nutné, abyste se samozřejmě přesunuli do aktivního okna aplikace FaceTime. Jakmile tak učiníte, tak už je postup velmi jednoduchý. Buď před, anebo při video hovoru stačí, abyste v horní liště klepnuli na záložku s názvem Video. Jakmile tak učiníte, tak se zobrazí rozbalovací menu, ve kterém stačí zaškrtnout možnost Vždy v popředí. V případě, že budete chtít tento režim ukončit, tak stačí provést stejný postup a možnost Vždy v popředí ukončit. Ne vždycky se totiž aktivace této možnosti hodí. V záložce Video si poté můžete kromě zobrazení v popředí nastavit zobrazení na šířku, anebo třeba na celé obrazovce.

Nastavení zobrazení v popředí se hodí hned z několika různých důvodů. Když totiž na vaší ploše okno FaceTime ztratíte, tak vás druhá strana z bezpečnostních důvodů přestane vidět a video se přeruší. Pokud si video hovor z FaceTime nastavíte tak, aby se zobrazoval vždy v popředí, tak jednak vždy uvidíte druhou stranu vy, a jednak uvidí druhá strana neustále vás.

Čtěte dále

Více z rubriky Seriály

Dnes nejčtenější

.