Zavřít reklamu

Stejně jako v Tetrisu vám shora dolů klesají útvary složené z různých druhů ovoce a halloweenkých dýní. Vašim úkolem je seskládat nejméně tři kusy stejného druhu do řady nebo sloupce. Ťukáním na padající objekt si můžete ovoce různě přesouvat podle toho, jak se vám to zrovna hodí a dokonce i ovoce, které už dopadlo, můžete prohazovat. Vždy ale pouze dva sousední druhy.  Pokud chcete prohodit sousedící ovoce, vždy posunuje i padající objekt, což není zrovna příjemné. Nevím jestli je to chyba hry, ale jedno gesto plní dvě různé úlohy. Přejetím prstu po displeji shora dolů urychlíte pád.

Body dostáváte za každý dopad, když máte alespoň tři kusy stejného druhu vedle sebe a nebo nad sebou, zmizí a vy dostanete extra ohodnocení.  Po dosažení určitého počtu bodů začne padat nový druh ovoce. S novým kusem ovoce dostanete i bonus. V pravém horním rohu stále problikává ikonka s měnícím se druhem v ovoce. Jestliže na ikonu kliknete, zmizí všechno ovoce tohoto druhu a dostanete za něj další body. Může se ovšem stát, že kliknete zrovna, když ikonka zmizí a v tom případě o bonus přicházíte. Občas vás při hraní překvapí, že ovoce je zmrazené a nemůžete jej přesouvat. Někdy zase klesá krabice a až po dopadu se dozvíte, jaké ovoce bylo obsahem.

Toto všechno najdete v módu classic. Kromě toho základního módu hra nabízí i čtyři další minihry:

  • Mirror – Jak už název napovídá, v této hře máte zrcadlově prohozené ovládání (Gestem doleva se objekt posune doprava)
  • Ice – Ve hře padá pouze zmrazené ovoce, takže jej nemůžete přesouvat
  • Box – Padají pouze krabic
  • Speed Frenzy – Zrychlený Classic mód

Juice it je pěkně zpracovaná hra, graficky možná až moc podobná dnes již slavnému Ninja Fruit. V podstatě nepřináší nic nového, jen spojuje to, co již někdo vymyslel. Taky by se mi v pozadí líbila i trochu jemnější melodie. Na druhou stranu vše spojuje v něco, co funguje velmi dobře. Dokáže zabavit na hodiny a ta hrozná melodie se dá vypnout.  Pokud máte dobrý postřeh, dostatečně rychlé prsty a máte rádi Tetris, je tato hra právě pro vás.

 

Dnes nejčtenější

.