Zavřít reklamu

Populární aplikace Pixelmator, které je jakousi náhradou Photoshopu pro některé uživatele macOS, se dnes dočkala velké aktualizace. Nová verze 3.6 Cordillera totiž přináší tunu novinek a pochopitelně tak začala podporovat i Touch Bar na nových MacBoocích Pro. Stejně tak se Pixelmator přizpůsobil nejnovějšímu systému pro počítače Mac, a tak přináší několik novinek, které podporuje macOS Sierra.

Pixelmator tak například začal podporovat panely, což značně zjednoduší orientaci v několika otevřených oknech, protože nově můžete mít okno jen jedno jediné, ale v něm několik panelů, podobně jako například u Safari nebo u Finderu. Pixelmator 3.6 dokonce přichází i s podporou funkce Universal Clipboard, která umožňuje kopírovat obrázky či text mezi Macem a iPhonem/iPadem.

Nová verze přináší i podporu širokého barevného gamutu P3, díky kterému si na nových MacBocích Pro a LG 4K a 5K displejích užijete jasnější a živější barvy. Největší novinkou je pak samozřejme podpora Touch Baru, na kterém se budou při spuštěném Pixelmatoru zobrazovat ty nejpoužívanější nástroje pro ořezávání, měnění barev nebo třeba zarovnávání obrázků a textů. Zobrazování nástrojů na Touch Baru je možné si upravit podle svých potřeb.

Kompletní seznam všech novinek si můžete přečíst níže. Prohlédnout si je všechny můžete pak přímo zde a některé nejdůležitější pak na videích na konci článku. Pixelmator pro macOS je dostupný v Mac App Store za cenu 29,99 €, což je v přepočtu nějakých 811 Kč.

pixelmator-3-6

pixelmator-3-6-cordillera-fb

 

Dnes nejčtenější

.