Zavřít reklamu

Watch OS iconViceprezident operácií Applu Jeff Williams sa na konferencii Code podelil s verejnosťou o niekoľko nových informácií, ktoré sa týkajú súčasných aj budúcich produktov spoločnosti Apple. V prvom rade dal odpoveď na to, kedy sa hodinky Apple Watch osamostatnia a bude ich možné používať bez nutnosti všade so sebou nosiť iPhone. Podľa jeho slov k tomu dôjde už na jeseň, teda v čase, kedy spoločnosť vydá iPhone 6s a 6s Plus a systém iOS 9.

Apple si je vedomý toho, že súčasná verzia systému Watch OS je veľmi jednoduchá a všetky aplikácie tretích strán sú v skutočnosti zapnuté na iPhone, no obraz sa nezobrazuje na displeji telefónu, ale na vašom zápästí. Na jeseň sa to ale všetko zmení, keďže vtedy vyjde nová verzia systému Watch OS, ktorá zabezpečí, že aplikácie budú využívať hardvér hodiniek a procesor Apple S1. V súčasnosti sa totiž priamo na Apple Watch spúšťajú len predinštalované aplikácie, ktoré tak majú k dispozícii viac výkonu a dokážu fungovať aj v prípade, že je váš iPhone vybitý alebo ste si ho na tých pár minút nechali doma.

Jeff Williams navyše potvrdil, že nové SDK Watch OS bude predstavené už na WWDC a vývojári budú môcť vyvíjať plnohodnotné aplikácie už budúci mesiac. Bude sa pritom jednať o úplne nové SDK, čo je rozdiel oproti súčasnej podobe, kedy aplikácie využívajú len rozhranie WatchKit, ktoré je súčasťou systému iOS 8.2 a novších. Vývojári sa budú môcť zmocniť senzorov na spodnej strane hodiniek a tiež budú schopné plnohodnotne využívať digitálnu korunku na bočnej strane. To znamená, že športové aplikácie ako Strava budú môcť využívať senzory dostupné na spodnej strane Apple Watch namiesto senzorov v iPhone. Tiež sa tým otvorí nová kategória hier, hier pre hodinky, ktoré budú využívať samotný hardvér hodiniek. Vývojári tak budú mať k dispozícii viac výkonu a budú tak môcť vyvíjať nové typy hier. Spätná kompatibilita by nemala predstavovať žiadny problém, a aplikácie, ktoré ešte nie sú „sebestačné“, budú naďalej s vysokou pravdepodobnosťou bežať na spárovanom iPhone.

Nakoniec vyhlásil, že automobily sú ultimátnym mobilným zariadením. Z toho sa nedá jednoznačne vyvodiť, že by Apple pracoval na vlastnom automobile, no rozhodne prekvapí, že im venuje zvýšenú pozornosť. Automobil s označením Project Titan by mal podľa špekulácií vyjsť do ulíc v roku 2020 a mal by to byť voz, ktorý bude konkurovať Tesle. Podľa špekulácií ide o minivan, a teda tí, ktorí túžia po športiaku, by sa mali poobhliadnuť skôr po čerstvo odhalenej novej revízii Audi R8 e-tron, ktorá splní túžby tých, ktorí závideli Willovi Smithovi jeho inteligentné Audi vo filme Ja, Robot.

Apple Watch

*Zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.