Zavřít reklamu

Přestože jsme se prvního jablečného telefonu s OLED displejem dočkali teprve vloni, je možné, že se tento typ displeje na iPhonech příliš dlouho neohřeje. Apple totiž již nějakou dobu pokukuje po microLED displejích, které jsou mnohými označovány díky svým skvělým vlastnostem za displeje budoucnosti. A právě se společnostmi, které na těchto displejích pracují, se zástupci Applu nedávno opět sešli. 

Podle zprávy zveřejněné portálem Economic Daily News se zástupci Applu tento týden zúčastnili na Tchajwanu konference Touch Taiwan, na kterém si sjednali soukromou schůzku s tureckými společnostmi AU Optronics a Epistar, které se právě vývojem a budoucí výrobou MicroLED zabývají. Hlavním důvodem bylo zjistit o pokrocích společností co nejvíce novinek, díky čemuž by se daly eventuálně podnikat další kroky, které by použití těchto displejů na produktech Applu výrazně přiblížily. Zda se ale Apple se společnostmi domluvil na něčem konkrétním zůstává nejasné.

Prvním produktem, který by měl s MicroLED displejem přijít, jsou dle analytiků Apple Watch:

Běh na dlouhou trať 

O snaze Applu připravit pro své produkty kvalitní MicroLED displeje se šušká již zhruba od roku 2014, kdy se začal Apple o tuto technologii zajímat. O rok později pak údajně otevřel vlastní tajnou laboratoř na Tchajwanu, ve které právě na MicroLED displejích pracuje. Později se laboratoř údajně přestěhovala na USA, kde se ve výzkumu pokračuje.

MicroLED displeje jsou pro Apple velmi zajímavé především díky jejich energetické šetrnosti v kombinaci se skvělým podáním barev včetně velmi věrné černé. Panely jsou navíc v porovnání s nynějšími výrazně užší, což je též velkou výhodou, která lze využít například pro zvýšení kapacity baterie. Prvním produktem, který by se mohl MicroLED displejem pochlubit, jsou podle mnohých spekulací Apple Watch. Na těch by si Apple novinku svým způsobem otestoval a poté ji eventuálně bez obav nasadil na svůj nejdůležitější produkt – iPhone. Kdy k tomu ale dojde v tuto chvíli samozřejmě netušíme. Moc dlouho bychom ale již čekat nemuseli. 

watch-display-800x441

Dnes nejčtenější

.