Zavřít reklamu

Ačkoliv použil Apple OLED displej u svého iPhonu poprvé teprve vloni, už už pokukuje po jeho možném nástupci. Jako ideální alternativa se jeví microLED displeje, které mají v porovnání s OLED displeji o mnoho lepší vlastnosti. Není se tak čemu divit, že na nich Apple potají pracuje a snaží se je pro své budoucí produkty co nejrychleji vytvořit. To by se mu mohlo díky spolupráci s novým partnerem skutečně podařit. 

Portál DigiTimes dnes informoval o tom, že se Apple dohodl na spolupráci s tchajwanskou společností PlayNitride. Ta totiž před nějakým časem své první microLED vlaštovky vyvinula, díky čemuž je tak pro mnohé technologické giganty velmi zajímavá. O spolupráci s ní se snažil například i jihokorejský Samsung, kterému se však spojenectví navázat nepodařilo a po námluvách ze začátku loňského roku šel z kola ven. Zajímavé je i to, že PlayNitride získala povolení od tchajwanské vlády k výstavbě komplexu v severní části země, kde bude tyto technologie zkoumat a vyrábět.

OLED displeje iPhonů X budou již za pár let nejspíš minulostí:

Apple míří do cíle 

Partnerstvím s touto společností by tak mohl získat Apple spousty zajímavých poznatků, které by pak mohl pro své vlastní displeje využít. Jako druhá varianta se pak jeví i možná dohoda o budoucích dodávkách displejů od této společnosti. Jelikož je však celé téma microLED displejů zahaleno tajemstvím, nejsme v tuto chvíli schopni prozradit další detaily. Víme ale to, že na vývoji microLED displejí již spolupracuje se společností TSMC, která by je též mohla v budoucnu vyrábět. 

Jak už jsem psal v úvodním odstavci, microLED displeje jsou ve světě považovány za jakési nástupce OLED displejů, které v současné době mnoho výrobců využívá. Mezi jejich hlavní výhody patří hlavně skvělá barevná přesnost, vyšší jas, parádní podání černé barvy, nízká spotřeba energie či jejich tenké provedení. Dá se očekávat, že jako první by microLED displej dostaly Apple Watch, na kterých by Apple tuto novinku řádně prověřil. Pokud by se pak vše osvědčilo přesně tak jak má, příchodu microLED displejů na iPhony či iPady by nejspíš nic nezabránilo. 

watch-display-800x441

Dnes nejčtenější

.