Zavřít reklamu

Apple tajně v kalifornském městě Santa Clara navrhuje a vyrábí zkušební vzorky vlastních displejů. Cupertinská společnost údajně využívá technologii microLED, neboť na budoucích zařízeních už nechce spoléhat pouze na OLED displeje jihokorejské společnosti Samsung.

„Technologický gigant investuje do vývoje nové generace displejů microLED, tvrdí lidé, kteří požadovali zůstat v anonymitě. Displeje microLED používají různé sloučeniny, které vyzařují světlo, na rozdíl od současných OLED displejů. Slibují navíc, že budoucí gadgety budou štíhlejší, jasnější a méně náročné na energii.“

Apple chce rozšířit dodavatelský řetězec, aby nespoléhal pouze na Samsung, a údajně investoval miliardy dolarů do výrobních linek společnosti LG, která by měla vyrábět OLED displeje pro letošní iPhone X Plus.

Spousta odborníků se domnívá, že brzy výrobci smartphonů přejdou na microLED displeje. Dokonce i samotný Apple má o technologii zájem, jak ukázala i akvizice firmy LuxVue, kterou Apple dostal pod svá křídla v roce 2014. Jedná se o průkopníka v technologii microLED, což pouze nasvědčuje tomu, že kalifornský gigant na displeji skutečně pracuje.

Koncept iPhonu SE 2 od ConceptsiPhone:

Podle serveru Bloomberg se však microLED displeje objeví na jablečných produktech až za několik málo let. Odhaduje se, že Apple Watch by mohly microLED displej dostat za dva roky, zatímco iPhone za tři až pět let.

Apple údajně pracuje na microLED technologii v centru výzkumu a vývoje na Tchaj-wanu, i když v loňském roce společnost oznámila, že své úsilí v daném centru snížila. Vypadá to, že se snaží vyvíjet vlastní technologie blíže ke svému sídlu, tedy v samotné Kalifornii.

Apple Watch Series 3 FB

Zdroj: Bloomberg

Dnes nejčtenější

.