Zavřít reklamu

Lightning EarPods iconKonečná podoba sluchátek, která budou přibalená k nadcházejícímu iPhonu 7, se v poslední době probírá velice často. Je už tak nějak jasné, že se bude jednat o sluchátka s Lightning konektorem a že to pravděpodobně budou klasické Apple EarPods. Hlavní neznámou je však způsob provedení, který nebyl do dnešního dne jasný. Spekulovalo se to použití redukce, která by umožňovala použít jakákoliv sluchátka s 3,5mm konektorem. Také se ovšem objevily informace o sluchátkách s integrovaným Lightning konektorem. A právě ty druhé jmenované se včera objevily na videu.

Video pochází od jednoho výrobce mobilního příslušenství a zachycuje fungující Lightning EarPods sluchátka. Na videu je vidět, jak funguje například ovladač hlasitosti a další ovládací prvky, jedná se tedy o druhý záznam, na kterém jsou vidět sluchátka v akci. Kvalita sluchátek vypadá dle videa velice dobře a mohlo by se tak jednat o opravdový produkční kus, ovšem 100% to potvrdit nemůžeme.

3,5mm konektor u nových iPhonů nebude z několika důvodů. V první řadě vyžaduje jeho použití poměrně hodně místa uvnitř těla telefonu a konektor jako takový není příliš dobře voděodolný (pokud nejsou použity speciální ochranné prvky, které jsou pak ještě prostorově náročnější). Dále Lightning umožňuje větší využití samotného portu. Zda-li se Applu tato změna vyplatí uvidíme za několik měsíců. Do té doby se můžeme o této strategii pouze dohadovat.

Zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.