Zavřít reklamu

Apple začal pomaly presúvať výrobu svojich procesorov mimo dosah Samsungu. Najnovšia správa Taiwanských hospodárskych novín Commercial Times tvrdí, že kalifornský gigant podpísal zmluvu s popredným svetovým výrobcom mikročipov TSMC, ktorý bol už niekoľkokrát v minulosti spomínaný vrámci prechodu Apple k nemu. Jedným z hlavných, aj keď nepotvrdených dôvodov je skutočnosť, že si Apple prakticky znepriatelil juhokórejský Samsung súdnymi pojednávaniami, ktoré trvali niekoľko mesiacov. Prvým procesorom, ktorý by mal v priebehu nového roku TSMC produkovať, je A6X, ktorý dnes môžeme nájsť v najnovšej, štvrtej generácii tabletu iPad.

Krok, ktorý Apple podľa Commercial Times vykonal, by mal znížiť závislosť americkej spoločnosti na Samsungu, ktorý je v súčasnosti dôležitým výrobcom komponentov obsiahnutých v telefónoch iPhone, prehrávači iPod touch a tabletoch iPad. Zároveň je však potrebné pripomenúť, že štvrtá generácia tabletu iPad, ktorá procesor A6X obsahuje, sa v súčasnosti podľa analytikov predáva slabšie, za čo môže najmä prítomnosť menšieho a lacnejšieho iPad mini na trhu, ako aj dopredaj staršieho The new iPad v mnohých krajinách, vrátane Slovenska či Českej Republiky.

Krok tak môže, ale aj nemusí byť významným pre ďalší vývoj dlho špekulovanej politiky Apple, podľa ktorej by mal Apple v priebehu nasledujúcich rokov kompletne presunúť výrobu svojich procesorov k inému výrobcovi, najmä TSMC. Popri tejto špekulácii sa na svete objavuje i ďalšia, podľa ktorej by mal TSMC produkovať 20nm procesom budúce štvorjadrové procesory pre iPad, Apple HDTV a Macbooky, zatiaľ čo iPhone by naďalej obsahoval dvojjadrové čipy.

ipad-4

Dnes nejčtenější

.